Folosim razatoarea de multe ori atunci cand gatim: pentru morcovi, pentru citrice, pentru branzeturi si chiar pentru ciocolata.

Insa, te-ai gandit vreodata ca ai putea da si untul prin razatoare?
 
Marii bucatari ne recomanda aceasta practica din cel putin doua motive.
 

Untul razuit ajunge mai repede la temperatura camerei.
 
Poate ca si tie ti s-a intamplat ca atunci cand faci o prajitura sa uiti sa scoti untul din frigider si sa iti amintesti doar in momentul in care trebuie sa il adaugi in compozitie. Si stim cu totii ca pentru multe prajituri, aceasta este chiar cheia succesului: untul moale, insa nu topit, cu o consistenta cremoasa, care sa se integreze foarte bine in compozitie.
 
Am aflat si noi acest secret si il dam mai departe: nu este neaparat nevoie sa scoatem untul cu cateva zeci de minute inainte de a-l folosi! Puteti scoate untul direct de la frigider si razuiti-l pe zimtii cei mari ai razatoarei. Inelusele obtinute vor ajunge foarte rapid la temperatura camerei, fiind numai bune pentru a fi integrate in restul compozitiei.
 
Untul razuit se incorporeaza mai repede si mai bine.
 
Exista unele retete, precum cele pentru biscuitii americani, ce necesita folosirea de unt rece. Untul rece din biscuiti se topeste la temperatura cuptorului si duce la formarea mai multor straturi delicioase si fragede.
 
Pentru a incorpora untul rece in compozitie, este nevoie de multa rapiditate, pentru a evita topirea untului. De asemenea, necesita si indemanare, deoarece untul trebuie taiat in bucatele foarte mici pentru a se putea integra rapid.
 
Razuirea untului este mult mai rapida si garanteaza fasii foarte mici,  reci si perfecte pentru a se integra in aluat.
 
Sursa articol si foto: http://www.thekitchn.com
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Schiopu Gabriela, 25 septembrie 2014

    Multumesc ,chiar nu stiam

  • Lucia Gheorghe, 25 septembrie 2014

    o idee minunata , e bine de retinut

  • Toncean Sidonia, 25 septembrie 2014

    Asa am facut aici in reteta....

  • Toncean Sidonia, 25 septembrie 2014

    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/cornulete-foietaj-cu-dulceata-de-gutui.html

  • Toncean Sidonia, 25 septembrie 2014

    Chiar ultima data cand am facut cornulete, asa am procedat....ideea este minunata !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2014

    Chiar ultima data cand am facut cornulete, asa am procedat....ideea este minunata !

  • Elena Valeria Ciura, 24 septembrie 2014

    Am mai învățat ceva, mulțumim!

  • Viorica Apostol, 24 septembrie 2014

    multumim

  • Roman Gabriela, 24 septembrie 2014

    Sfaturi utile pentru toate gospodinele.Multumim.

  • Marioara Stan, 24 septembrie 2014

    Va multumesc foarte mult pentru sfaturile interesante pe care le oferiti.

  • Veronica Musat, 24 septembrie 2014

    Interesant. Multumim mult pentru sfaturi.