Vezi de ce ar trebui sa dai untul prin razatoare inainte de a-l folosi

Folosim razatoarea de multe ori atunci cand gatim: pentru morcovi, pentru citrice, pentru branzeturi si chiar pentru ciocolata. Insa, te-ai gandit vreodata ca ai putea da si untul prin razatoare?   Marii bucatari ne recomanda aceasta practica din cel putin doua motive.  

Vezi de ce ar trebui sa dai untul prin razatoare inainte de a-l folosi

Untul razuit ajunge mai repede la temperatura camerei.

Poate ca si tie ti s-a intamplat ca atunci cand faci o prajitura sa uiti sa scoti untul din frigider si sa iti amintesti doar in momentul in care trebuie sa il adaugi in compozitie. Si stim cu totii ca pentru multe prajituri, aceasta este chiar cheia succesului: untul moale, insa nu topit, cu o consistenta cremoasa, care sa se integreze foarte bine in compozitie.

Am aflat si noi acest secret si il dam mai departe: nu este neaparat nevoie sa scoatem untul cu cateva zeci de minute inainte de a-l folosi! Puteti scoate untul direct de la frigider si razuiti-l pe zimtii cei mari ai razatoarei. Inelusele obtinute vor ajunge foarte rapid la temperatura camerei, fiind numai bune pentru a fi integrate in restul compozitiei.
Untul razuit se incorporeaza mai repede si mai bine.

Exista unele retete, precum cele pentru biscuitii americani, ce necesita folosirea de unt rece. Untul rece din biscuiti se topeste la temperatura cuptorului si duce la formarea mai multor straturi delicioase si fragede.

Pentru a incorpora untul rece in compozitie, este nevoie de multa rapiditate, pentru a evita topirea untului. De asemenea, necesita si indemanare, deoarece untul trebuie taiat in bucatele foarte mici pentru a se putea integra rapid.

Razuirea untului este mult mai rapida si garanteaza fasii foarte mici, reci si perfecte pentru a se integra in aluat.

Sursa articol si foto: http://www.thekitchn.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor