In Tara Bucatelor se fac de toate, si drumetii frumoase in familie, si sanvisuri bune... Alice Ciobanu ne invita acum la o drumetie prin bucataria sa:
Ne place sa facem drumetii in natura si sa colindam pe dealuri, sa urcam pe munte si sa facem cate un traseu montan. De fiecare data luam si cate ceva de mancare, pentru ca ne place sa mancam in mijlocul naturii, un sandvis, un ou fiert cu o bucata de paine, o salata din rosii si ridichi, orice se poate cara in rucsac.


Asa am invatat si pe fetita noastra si de fiecare data cand iesim intr-o mica drumetie isi poarta singurica rucsacelul in spate in care are o sticluta cu apa, niste servetele umede, batistute de hartie si neaparat macar un sanvis. De regula, are o cutie frumusica pentru mic dejun, o caserola cu un personaj Disney dupa care e innebunita, in care ii inveleam un sanvis intr-un servetel. Dar ajungea tot sanvisul umed, spart, turtit, ba se mai lipea si servetelul ala de el, si mai facea si mofturi la mancare.

Am eliminat problema asta cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver, acum are de fiecare data cate un sanvis perfect si numai bun de mancat. Pentru ea si pentru drumetiile scurte folosesc aparatul de vidat doar pentru a etansa o punga speciala Food Saver. Adica introduc sanvisul in punga speciala, introduc capatul pungii in spatiul de vidare si folosesc doar functia de etansare, fara a scoate aerul din punga. Apoi ii pun sandvisul astfel pregatit in cutia ei speciala.


Pentru a pastra un sanvis bun si in conditii optime este indicat sa folositi pungile speciale Food Saver, precum si caserolele Food Saver. Caserolele de vidare permit stocarea complet etanşă a alimentelor în frigider sau dulapuri, economisind spaţiu de depozitare. Caserolele pot fi folosite pentru a păstra alimente fragile, sandwich-uri, produse de patiserie, gustari, prajituri si multe altele. Baza caserolei permite utilizarea în cuptorul cu microunde si poate fi curatata in masina de spalat vase.

Dupa cum vedeti sunt usor de folosit si sunt ideale pentru a ambala si pastra in vid alimentele fragile, cum ar fi briosele sau un sanvis cu sunca, salata si crema de branza cu marar preparata in casa.

Puneti folsi caserolele si pentru a pastra boabe de cafea sau diferite condimente pentru o anumita perioada de timp. Dar sunt ideale si pentru a lua cu tine pachetelul pentru birou.

 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii