Stop risipei alimentare sau cum am gasit o solutie sa nu mai arunc telina din frigider

Dika Pascu de la Articook ne vine in ajutor cu solutii la problemele noastre de zi cu zi din bucatarie : Cred ca, in bucatarie, cel mai tare ma enerveaza felul in care mi se strica telina in frigider. De mai multe ori deja am fost nevoita sa o arunc. Credeam ca am telina dar de fapt era mucegaita si imi strica si restul legumelor de pe langa. Daca o pun in frigider in punga se umezeste si face mucegai, daca o tin in camara la loc racoros se usuca in cateva zile. Am incercat toate variantele si inca nu am gasit una care sa functioneze atat de bine si de simplu ca si cea cu aparatul de vidat FoodSaver.

Stop risipei alimentare sau cum am gasit o solutie sa nu mai arunc telina din frigider

Daca videzi telina, o vei avea proaspata mai mult timp pentru ca nu mai este in contact cu aerul. Acest mod de ambalare este si mai la indemana, atunci cand ai nevoie de ea la gatit, nu mai trebuie curatata, pur si simplu o scoti din punga si o folosesti la gatit. Inainte de vidare se poate taia sau maruntii in orice fel ai nevoie, in functie de reteta la care o vei folosi, astfel iti scurtezi si timpul de gatire.

Am curatat-o si am impartit-o in bucati egale, exact cantitatea de care am nevoie la gatit. Daca folosesti aparatul FoodSaver pentru a vida alimente, ai o rola de folie din care iti poti face pungi pe dimensiunile dorite (functie de ce vrei si ce cantitate iti doresti sa videzi).

Cum am procedat:

1. Asezati rola de pungi iar dupa ce ati sigilat primul capat, trageti de folie pana cand aveti o lungime egala cu latimea zonei de taiere

2. Taiati folia

3. Asezati folia taiata in zona de taiere, exact pe mijlocul ei, cu partea pe care tocmai ati sigilat-o, in lateral

4. Asezati folia cu partea lunga, nesigilata, in zona de lipire pentru a obtine o punga

5. Selectati programul de sigilare a pungii

6. Am obtinut marimea de punga dorita, acum introduceti o bucata de telina in punga

7. Taiati excesul de folie

8. Puneti punga in zona pentru vidare, apasati pe buton si vidati telina

9. Sigilati folia ramasa pentru a o putea folosi la urmatoarea bucata de telina si repetati procedeul, pana cand toate bucatile sunt vidate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise