Festival de plăcinte în Parcul Național

Festival de plăcinte în Parcul Național

”Festivalul Plăcintelor”, aflat la a 6-a ediţie, va avea loc de joi până duminică în Parcul Naţional, bucureștenii fiind invitaţi să ia parte la festul gastronomic cu sloganul ”La plăcinte înainte!”.

Vedeta evenimentului va fi o plăcintă de 100 de metri, care va fi dedicată Centenarului Marii Uniri.
Vor fi pregătite vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă ”de la mama ei”, poale-n brâu moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, de pe Târnava, munteneşti, mocăneşti, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, cele olteneşti cu brânză de burduf şi praz, boiereşti, dar şi învârtite, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită simple şi umplute, dulci sau sărate.
Vor avea loc concursuri de gătit, un concurs de gătit plăcinte adresat întregii familii, unul de preparate culinare româneşti pregătite tot în familie, activităţi interactive atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, ateliere de creaţie în aer liber (desen, pictură pe faţă, atelier de făcut obiecte meşteşugăreşti).

”Ceaunele vor clocoti de zor cele mai gustoase sărmăluţe, tocăniţe din oaie, vânat şi alte cărnuri aromate, preparate gătite cu suflet, după reţete vechi, tradiţionale şi aromate cu fel şi fel de mirodenii, grătarele vor sfârâi pline de păstrămuri, mici, cârnaţi şi coaste haiduceşti, iar cuptoarele vor coace de zor pâine de casă proaspătă şi aburindă. Nu vor lipsi nici produsele de la stână, balmoş şi bulz din brânză proaspăt făcută, toate scăldate din belşug cu străchini de must şi vin şi halbe de bere”, informează organizatorii.

Aceştia au pregătit şi o gamă variată de alte produse tradiţionale: brânzeturi şi afumături, dulceţuri, produse apicole, siropuri şi sucuri naturale, turtă dulce, prăjituri, cozonaci şi ciocolată de casă, clătite, dulciuri orientale, kurtos kalacs, îngheţată, sucuri din fructe proaspete.
Meşterii populari vor fi prezenţi şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive naţionale, genţi din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.
Pentru cei mici va fi organizat şi un parc de distracţii, iar cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton şi taraf.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise