Delicioasa supa gulas

Deşi este mâncarea naţională a Ungariei, gulaşul este gătit şi pregătit şi în ţări precum Austria, Croaţia, Cehia şi chiar în unele părţi ale Italiei.

Delicioasa supa gulas

Supa de gulaş sau tocăniţa conţin carne de vită, tăieţei şi legume, dar mai ales paprika şi alte condimente specifice, iar în limba maghiară mai înseamnă şi „păstor”.

La noi, gulaşul se mănâncă mai ales în Ardeal şi păstrează un element esenţial: este foarte foarte picant. Cănd pregăteşti un astfel de fel de mâncare nu trebuie să faci deloc economie la boia. Mai jos găsiţi o reţetă de supă de gulaş:

Timp de preparare:

2 ore si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

500 gr carne vita

100 gr unt

2 cepe

4 cartofi

4 catei usturoi

1/4 franzela

boia iute

sare

chimen

2 l zeama carne

Mod de preparare:

Carnea se taie bucatele, se toacă ceapa marunt si se calesc impreuna în 50 gr unt. Se adaugă sare, boia iute, chimen si usturoiul pisat. Când carnea s-a înmuiat, se stinge cu zeamă de carne şi se lasă la fiert timp de 1 ora şi jumătate.

Intre timp se curata cartofii, se taie cubulete, se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se aseaza direct in farfurie impreuna cu bucati de franzela rumenite in unt.

Se adauga si supa cu bucati de carne si se serveste.

Poftă bună!

Reţeta îi aparţine lui mac myra.

Sursă imagine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise