Deşi este mâncarea naţională a Ungariei, gulaşul este gătit şi pregătit şi în ţări precum Austria, Croaţia, Cehia şi chiar în unele părţi ale Italiei.

Supa de gulaş sau tocăniţa conţin carne de vită, tăieţei şi legume, dar mai ales paprika şi alte condimente specifice, iar în limba maghiară mai înseamnă şi „păstor”.

La noi, gulaşul se mănâncă mai ales în Ardeal şi păstrează un element esenţial: este foarte foarte picant. Cănd pregăteşti un astfel de fel de mâncare nu trebuie să faci deloc economie la boia. Mai jos găsiţi o reţetă de supă de gulaş:

Timp de preparare:
2 ore si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 gr carne vita
100 gr unt
2 cepe
4 cartofi
4 catei usturoi
1/4 franzela
boia iute
sare
chimen
2 l zeama carne

Mod de preparare:
Carnea se taie bucatele, se toacă ceapa marunt si se calesc impreuna în 50 gr unt. Se adaugă sare, boia iute, chimen si usturoiul pisat. Când carnea s-a înmuiat, se stinge cu zeamă de carne şi se lasă la fiert timp de 1 ora şi jumătate.
Intre timp se curata cartofii, se taie cubulete, se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se aseaza direct in farfurie impreuna cu bucati de franzela rumenite in unt.
Se adauga si supa cu bucati de carne si se serveste.

Poftă bună!

Reţeta îi aparţine lui mac myra.

Sursă imagine.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

    Imi place cum arata!

  • Fara foto

    bedo zoltan (Bucatar) , 19 octombrie 2012

    cateva precizari. cartofii nu se fierb separat. se pan cartofii cand este aproape fiarta carnea de vita. usturoiul si chimenul pisat se adauga la sfarsit si se mai da un clocot. se fac galuste de faina si nu taitei. ceapa se prajeste in untura.se pune si boia dulce si boia iute.nu se consuma cu crutoane.la 500g carne vita se pun 3 cepe mari.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2012

    Cu regret dar imi permit sa fac cateva precizari: -niciodata gulyasul unguresc nu se face cu taitei.Se prepara galuste din faina care se rup in zeama cand aceasta fierbe - nu se foloseste usturoiul deloc -untul nu are ce cauta aici.Se foloseste untura obligatoriu.... Aceasta este o reteta proprie dar nu originala.