Deşi este mâncarea naţională a Ungariei, gulaşul este gătit şi pregătit şi în ţări precum Austria, Croaţia, Cehia şi chiar în unele părţi ale Italiei.
Supa de gulaş sau tocăniţa conţin carne de vită, tăieţei şi legume, dar mai ales paprika şi alte condimente specifice, iar în limba maghiară mai înseamnă şi „păstor”.
La noi, gulaşul se mănâncă mai ales în Ardeal şi păstrează un element esenţial: este foarte foarte picant. Cănd pregăteşti un astfel de fel de mâncare nu trebuie să faci deloc economie la boia. Mai jos găsiţi o reţetă de supă de gulaş:
Timp de preparare:
2 ore si 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
500 gr carne vita
100 gr unt
2 cepe
4 cartofi
4 catei usturoi
1/4 franzela
boia iute
sare
chimen
2 l zeama carne
Mod de preparare:
Carnea se taie bucatele, se toacă ceapa marunt si se calesc impreuna în 50 gr unt. Se adaugă sare, boia iute, chimen si usturoiul pisat. Când carnea s-a înmuiat, se stinge cu zeamă de carne şi se lasă la fiert timp de 1 ora şi jumătate.
Intre timp se curata cartofii, se taie cubulete, se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se aseaza direct in farfurie impreuna cu bucati de franzela rumenite in unt.
Se adauga si supa cu bucati de carne si se serveste.
Poftă bună!
Reţeta îi aparţine lui mac myra.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii