Conopida este o legumă foarte hrănitoare, are efecte antioxidante şi conţine o serie de vitamine plus minerale foarte importante pentru organism. 
 
Noi ne-am gândit să vă propunem o reţetă uşoară şi rapidă de supă care să conţină această minunată legumă. Este perfectă pentru sezonul rece, este cremoasă şi are un gust deosebit.  
 
Ingrediente 
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată 
2 căţei de usturoi, zdrobiţi 
1 conopidă mare (circa 1,3 kg), tăiată în bugheţele
500g de cartofi albi, decojiţi şi taiaţi bucăţele 
1 litru supă de pui
1/2 ceaşcă de smântană dulce
 
Mod de preparare
Încingeţi uleiul într-o tigaie la doc mediu spre mare. Adăugaţi ceapa şi usturoiul. Gătiţi aprox. 3 minute, amestecând din când în când, până ce s-a înmuitat ceapa. Adăugaţi conopida şi cartofii. Căliţi pentru aproximativ 5 minute.
 
Adăugaţi supa de pui, asezonaţi cu sare şi piper, acoperiţi şi lăsaţi să ajngă la punctul de fierbere. Reduceţi focul la mediu-scăzut. Fierbeţi la foc mic pentru 15-20 de minute sau până când se fierb cartofii. Puneţi deoparte pentru 5 minute pentru a se răci puţin. 
 
Pasaţi în tranşe (la blender), până ce devine o pastă cremoasă. Puneţi din nou în oală şi puneţi-o pe foc scăzut ca intensitate. Adăugaţi smântâna dulce şi gătiţi pentru 2 miute, amestecând din când în când până ce se încălzeşte uniform. 
 
Apoi este gata de servit alături de crutoane şi "chipsuri" de sfeclă roşie, cel puţin aşa vă recomandăm noi.
 
Poftă bună!
 
Mai multe idei şi informaţii despre conopidă găsiţi aici şi aici
 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Adriana Oros, 04 mai 2015

    super gustoasa multumesc de reteta

  • Fara foto

    Maria Dorloci, 17 noiembrie 2013

    am sa o pregatesc

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2013

    Tare buna trebuie sa fie! Imi plac retetele cu conopida.

  • Fara foto

    Stefan Sarba, 26 octombrie 2013

    imi place rewteta abia astept sa o fac,cu multumiri Echipei gustos.ro!

  • Fara foto

    Paius Stanca, 22 octombrie 2013

    Multumesc, am si facut-o

  • Fara foto

    Farcut Ioana, 19 octombrie 2013

    Suna minunat! Cum ai facut chipsurile de sfecla rosie ? Mi-ai facut pofta de combinatia prezentata :-)