Noi ne-am gândit să vă propunem o reţetă uşoară şi rapidă de supă care să conţină această minunată legumă. Este perfectă pentru sezonul rece, este cremoasă şi are un gust deosebit.
Ingrediente
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 conopidă mare (circa 1,3 kg), tăiată în bugheţele
500g de cartofi albi, decojiţi şi taiaţi bucăţele
1 litru supă de pui
1/2 ceaşcă de smântană dulce
Mod de preparare
Încingeţi uleiul într-o tigaie la doc mediu spre mare. Adăugaţi ceapa şi usturoiul. Gătiţi aprox. 3 minute, amestecând din când în când, până ce s-a înmuitat ceapa. Adăugaţi conopida şi cartofii. Căliţi pentru aproximativ 5 minute.
Adăugaţi supa de pui, asezonaţi cu sare şi piper, acoperiţi şi lăsaţi să ajngă la punctul de fierbere. Reduceţi focul la mediu-scăzut. Fierbeţi la foc mic pentru 15-20 de minute sau până când se fierb cartofii. Puneţi deoparte pentru 5 minute pentru a se răci puţin.
Pasaţi în tranşe (la blender), până ce devine o pastă cremoasă. Puneţi din nou în oală şi puneţi-o pe foc scăzut ca intensitate. Adăugaţi smântâna dulce şi gătiţi pentru 2 miute, amestecând din când în când până ce se încălzeşte uniform.
Apoi este gata de servit alături de crutoane şi "chipsuri" de sfeclă roşie, cel puţin aşa vă recomandăm noi.
Poftă bună!
Mai multe idei şi informaţii despre conopidă găsiţi
aici şi
aici.
Comentarii