Supă de conopidă, deliciu de toamnă

Conopida este o legumă foarte hrănitoare, are efecte antioxidante şi conţine o serie de vitamine plus minerale foarte importante pentru organism.   

Supă de conopidă, deliciu de toamnă

Noi ne-am gândit să vă propunem o reţetă uşoară şi rapidă de supă care să conţină această minunată legumă. Este perfectă pentru sezonul rece, este cremoasă şi are un gust deosebit.
 
Ingrediente
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 conopidă mare (circa 1,3 kg), tăiată în bugheţele
500g de cartofi albi, decojiţi şi taiaţi bucăţele
1 litru supă de pui
1/2 ceaşcă de smântană dulce
 
Mod de preparare
Încingeţi uleiul într-o tigaie la doc mediu spre mare. Adăugaţi ceapa şi usturoiul. Gătiţi aprox. 3 minute, amestecând din când în când, până ce s-a înmuitat ceapa. Adăugaţi conopida şi cartofii. Căliţi pentru aproximativ 5 minute.
 
Adăugaţi supa de pui, asezonaţi cu sare şi piper, acoperiţi şi lăsaţi să ajngă la punctul de fierbere. Reduceţi focul la mediu-scăzut. Fierbeţi la foc mic pentru 15-20 de minute sau până când se fierb cartofii. Puneţi deoparte pentru 5 minute pentru a se răci puţin.
 
Pasaţi în tranşe (la blender), până ce devine o pastă cremoasă. Puneţi din nou în oală şi puneţi-o pe foc scăzut ca intensitate. Adăugaţi smântâna dulce şi gătiţi pentru 2 miute, amestecând din când în când până ce se încălzeşte uniform.
 
Apoi este gata de servit alături de crutoane şi "chipsuri" de sfeclă roşie, cel puţin aşa vă recomandăm noi.
 
Poftă bună!
 
Mai multe idei şi informaţii despre conopidă găsiţi aici şi aici.
 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise