Supă de sezon a la Păstorel Teodoreanu

Ne plac foarte tare inovaţile culinare, reţetele interpretate şi îmbunătăţite, dar câteodată e bine să ne întoarcem şi la reţetele de bază, puţin sofisticate, dar atât de gustoase.

Supă de sezon a la Păstorel Teodoreanu

Aşa că vă propunem o supă aperitiv de sezon a la Păstorel Teodoreanu: o supă de "pătlăgele roşii". Roşiile sunt cele mai populare fructe din lume (da, sunt fructe, nu legume) şi sunt bogate în vitamina C şi A. Culoarea li se datorează licopenului, care este şi un puternic antioxidant. Iată cum le pregătea domnul Teodoreanu:

“ Pentru şase persoane trebuie: 700 - 800 gr patlagele roşii, mari, frumoase şi bine coapte, 50 gr untdelemn, 2 - 3 căţei de usturoi, o ceapă, piper pisat, sare, o crenguţă de cimbru şi o foaie de dafin. Taie mata patlagelele în două şi pune-le binişor într-o cratiţă smălţuită. Toarnă peste ele un pahar cu apă, ceapă tăiată rotocoale, usturoiul, cimbrul şi foaia de dafin. Lasă circa jumătate de oră la foc molcom. Treci apoi prin sită şi tot apeşi cu furculiţa sau cu lingura de lemn, până ce nu mai rămân în sită decât pielea, sîmburii şi condimentele de la fiertură. Pune din nou la foc zama, adăugând untdelemnul (şi piper cît pofteşti). Mai adaugă apă, ca supa să nu fie prea groasă. Cînd începe a fierbe, sărează cît îţi place. Cine vrea, poate înlocui untdelemnul cu unt.

Cercaţi, şi poftă bună!”

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure