Supă de sezon a la Păstorel Teodoreanu

Ne plac foarte tare inovaţile culinare, reţetele interpretate şi îmbunătăţite, dar câteodată e bine să ne întoarcem şi la reţetele de bază, puţin sofisticate, dar atât de gustoase.

Supă de sezon a la Păstorel Teodoreanu

Aşa că vă propunem o supă aperitiv de sezon a la Păstorel Teodoreanu: o supă de "pătlăgele roşii". Roşiile sunt cele mai populare fructe din lume (da, sunt fructe, nu legume) şi sunt bogate în vitamina C şi A. Culoarea li se datorează licopenului, care este şi un puternic antioxidant. Iată cum le pregătea domnul Teodoreanu:

“ Pentru şase persoane trebuie: 700 - 800 gr patlagele roşii, mari, frumoase şi bine coapte, 50 gr untdelemn, 2 - 3 căţei de usturoi, o ceapă, piper pisat, sare, o crenguţă de cimbru şi o foaie de dafin. Taie mata patlagelele în două şi pune-le binişor într-o cratiţă smălţuită. Toarnă peste ele un pahar cu apă, ceapă tăiată rotocoale, usturoiul, cimbrul şi foaia de dafin. Lasă circa jumătate de oră la foc molcom. Treci apoi prin sită şi tot apeşi cu furculiţa sau cu lingura de lemn, până ce nu mai rămân în sită decât pielea, sîmburii şi condimentele de la fiertură. Pune din nou la foc zama, adăugând untdelemnul (şi piper cît pofteşti). Mai adaugă apă, ca supa să nu fie prea groasă. Cînd începe a fierbe, sărează cît îţi place. Cine vrea, poate înlocui untdelemnul cu unt.

Cercaţi, şi poftă bună!”

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise