Anunţul "Pentru o viaţă sănătoasă consumaţi fructe şi legume zilnic" trebuie luat cât se poate de în serios.

Natura e cel mai bun medic şi a dozat excelent substanţe hrănitoare în fiecare rod al ei. Aşa că de ce să tratăm, când putem preveni? Fructele, legumele şi verdeţurile în general sunt medicamente naturale.

Iată câteva fructe care au beneficii incredibile asupra organismului uman, datorate compoziţiei lor. Unele sunt "tradiţionale", le găsim şi în grădinile noastre, dar nu trebuie să le ocolim nici pe cele exotice, căci pe lângă aromele deosebite, au şi proprietăţi fantastice.

1. AvocadoBebeluşii ar putea să trăiască şi să crească numai cu avocado, datorită grăsimilor bune care se găsesc în acesta. Are de două ori mai mult Potasiu ca bananele, iar grăsimile monosaturate ajută la reducerea colesterolului din organism.

2. KiwiAre de două ori mai mult Vitamina C ca portocalele. Ajută la dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii oaselor, cartilagilor, dinţilor şi gingiilor. Scade nivelul trigliceridelor din sânge.

3. PapayaConţine papaina, o enzimă care îmbunătăţeşte digestia. Creşte imunitatea organismului, are efecte anti-imflamatorii şi ajută la sănătatea pielii.

4. MangoBogat în luteină şi zeaxantină, antioxidanţi care ajută la protejarea vederii şi la scăderea şanselor de orbire la adulţi.

5. AnanasulConţine bromelină, o enzimă naturală care ajută digestia. Previne formarea cheagurilor de sânge şi a celulelor canceroase. Ajută la vindecarea rănilor.

6. ZmeuraConţine acid elagic şi antioxidanţi care ajută la prevenirea cancerului de colon, cancerului cervical şi cancerului la esofag. 

7. CireşeleAu un conţinut bogat de antocianină, mai mult ca orice alt fruct. Acest antioxidant ajută la reducerea durerii cauzate de artrită sau de gută.

8. PereleConţin multe fibre solubile care previn constipaţia, nivelul colesterolului din sânge şi bolile de inimă.

9. AfineleNumărul 1 în antioxidanţi. Previn Alzheimerul.

10. PepenelePepenele este 92% apă. Este o adiţie excelentă în orice cură de slăbire.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 9 comentarii
 • Luca Andrei Ghiţă, 06 noiembrie 2014

  nu nu

 • Luca Andrei Ghiţă, 06 noiembrie 2014

  incredibil,splendid si super

 • Ovidiu Danut, 26 iunie 2013

  Vegan ftw!

 • Nicoleta-Alina Dragoi, 21 iunie 2013

  nu doar pt. sanatate ci si pt. ca sunt f. gustoase!

 • Mioara Feraru, 18 iunie 2013

  Sezonul fructelor

 • Nicoleta Roman, 18 iunie 2013

  in fiecare zi fructe.

 • Costica Dima, 16 iunie 2013

  Sanatate cu fructe!

 • Viorel Muzza, 16 iunie 2013

  mancati fructe ca alea este sanatate curata si lungeste viata.

 • Cornelius Paul Asoltanei, 16 iunie 2013

  .