autor:

Epure Mariana

» » Aperitive cu carne

10 APERITIVE FESTIVE (tabla de sah,tartine vesele,snitzele si salate)

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

chiftelele cu susan: se amesteca carnea tocata cu 1 cartof fiert dat pe razatoare, cu condimentele si oul batut, se dau prin faina si apoi prin susan si se prajesc in tigaia cu ulei.


Checul aperitiv:se amesteca ouale batute cu cascavalul ras,rondelele de masline si cubuletele din salam,sunculita, ardei si carnat , se adauga faina ametecata cu praful de copt si un praf de sare. toarna intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu pesmet.


Se lasa larumenit si se taie felii, se serveste rece.


Salata de ciuperci cu pui si maioneza:se fierbe pieptul de pui, apoi se taie marunt cu cutitul.


Se toca ciupercilemarunt si se calesc cu putin ulei.Apoi se scurg si se sareaza putin.


Se amesteca cu piptulbucatele si cu maioneza in care s-a zdrobit un graunte de usturoi. serveste rece de la frigider.


Salata de ton cu surimi:se taia rondele mici din surimi,se amesteca cu carnea de ton de la o conserva mare de ton in ulei(rio mare), se da un praf de sare si de piper, se picura putina zeama de lamaie si se amesteca cu maioneza.


Se orneaza cu salata verde si felii de lamaie.


Se serveste rece de la frigider.


Snitzel din file de cod:Se ia fileul de cod si se tine putin in vina alb in care am pus o frunza de rozmarin si o felie de lamaie.


Se razuieste putina coaja de lamaie, se amesteca cu faina si sarea.Apoi se ia fileul de cod si se da prin ou si prin faina cu lamaie.


Se prajeste cu grija sa nu se sfarme.


Se serveste cu felii de lamaie.


Snitzel din muschi de porc:se bate muschiul de porc bine, apoi se tine putin in vin rosu in care am pus sare,piper, o lingura ulei de masline si o frunza de dafin.


Se ia apoi muschiul si se da prin ou batut,faina si pesmet,se prajeste in tigaia cu ulei.


Piept de pui pane:se ia fileul de piept de pui, se tine in lapte amestecat cu un praf de curry.


Se da apoi prin miere amestecata cu mustar, se mai da un praf de sare si piper, apoi se da prin ou ametecat cu faina.


Se prajeste in tigaia cu ulei incins.


Gordon Blue: se ia cate o felie de muschi de porc, se bate bine,se pune peste ea o fleie de sunca presata si una de cascaval, se ruleaza, se prinde cu scobitoarea, se da prin ou batut, faina si pesmet.


Se prajeste in tigaia cu ulei incins.


tabla de sah:se taie cuburi potrivite din cartof si din carne de porc.


Se aseaza alternativ cuburile ca o tabla de sah si se invelesc cu folie de aluminiu, se stropesc cu putin unt si sare si se dau la cuptor invelite bine, cand sunt aproape gata se desface folia sa se rumeneasca putin.


Se sevesc caldute cu frunze de patrunjel alaturi.


Tartinele vesele:se face o omleta din oua batute cu brnza rasa.


Se taie patratele.Apoi taiem cuburi din sunca presata, castrvete, cascaval si le infigem printr-o scobitoare.In varf se pune o boaba de zmeura pt.culoare.Ornam restlplatoului cu frunze de ceapa verde si masline.

  • 51 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petcu Mitica , 23 decembrie 2013

    idei foarte bune!

  • Fara foto

    Craciunescu Maria , 09 octombrie 2013

    Deosebite...

  • Fara foto

    Marieta Bogdan , 15 septembrie 2013

    Arata nemaipomenit . Cred ca sunt si gustoase .

    • Fara foto

      Zenovia Neagos , 15 septembrie 2013

      Minunate!

    • Fara foto

      Angela Ioan , 15 septembrie 2013

      excelente toate.

    • Fara foto

      Heredea Arguñeana , 31 august 2013

      toate sunt minunate.

    • Fara foto

      bianka , 22 mai 2013

      mda asa e...

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2012

      Ce frumos ai prezentat !!! Bebelusul a mai crescut si va doresc sa fiti sanatosi si fericiti !!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

      Minunate toate! Felicitari pentru rabdare!

    • andrew68

      andrew68 (Maestru bucatar) , 07 iulie 2012

      sa iti traiasca scumpetea aia mica din poza ca meriti cel mai mare premiu pt minunatia aia :D un :* pt sufletelu tau ;)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

      Adevărul ca pozele te pot fura, au impact mare, dar se fac destul de repede aperitivele astea. Ideile sunt interesante, ai gust în aranjarea platourilor. Daca tot te pasionează problema, cumpără-ţi şi platouri "pe înălţime", să mai câştigi spaţiu pe masă, poţi aranja în genul bufetului suedez. Te simţi puţin agresat de atâtea farfurii. e o risipă de spaţiu pe platouri. Eu te felicit pentru răbdare, eşti cumva ardeleancă? Că parcă o recunosc pe sora mea în prezentări de acest gen! Felicitări pentru ultimul "platou". Să-ţi trăiască şi să-ţi moştenească pasiunea pentru decor!

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2011

      foarte complexa masa ta.*****imi place tare mult

    • anamaria zaharia

      anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      oau ce super arata!superb!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      E foarte adevarat ce a spus Nadia Maria.Si eu sunt de aceeasi parere.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Felicitari Mariana ,retetele tale sunt o adevarata paleta de culori !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Ai avut "putin" de lucru cu toate aperitivele, dar cred ca a meritat. Super si mie imi plac tare mult aperitivele sa fie din abundenta ca sunt singurele ce le mananca toata lumea si in special copiii, celelalte feluri de mancare nu satisfac gustul tuturor invitatilor asa ca ...... sigur ,sigur nimeni nu pleaca de la tine cu burtica goala. Felicitari ! si sa-ti traiasca micul ajutor ca e o minunatie de copil.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Un bufet pe cinste.Cata munca si ce arome!Felicitati!*****

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Minunate aceste aperitive! Arata foarte bine si sunt si usor de preparat! Voi salva aceasta reteta pentru ca este foarte utila!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      felicitari!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte frumos!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Ai felicitarile mele pt aperitive ,merita incercate.nota 10 bineinteles,felicitari pt premiu.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Felicitari ,foarte frumoasa prezentare...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      Superba prezentarea,nota 10 cu felicitari.

    • Fara foto

      Diana , 01 decembrie 2009

      In primul rind nu stiu cantitatile,si consider ca sunt prea multe aperitive pentru o singura ocazie.

    • Fara foto

      gabi , 24 noiembrie 2009

      sunt retete foarte bune multumesc

    • Fara foto

      ramona , 05 noiembrie 2009

      arata bine,promit sa incerc

    • Fara foto

      cristina , 14 octombrie 2009

      nu ma imprezioneaza retelele tale. in primul rand nu sunt destule detalii si specificatii, si sigur nu o sa imi iasa bine daca fac si eu. spre exemplu checul aperitiv, cum se bat oualele (separat albus galbenus, impreuna...?). oricum mai invata

    • Fara foto

      SUSU , 31 august 2009

      Felicitari. Am salvat aceste aperitive. Multumim pentru ele. Sunt deosebite.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Draga Mihaela nu stiu cati musafiri ai tu dar la mine vin cate 30 odata cu copii cu tot si petrecerea dureaza pana spre dimineata.Aperitivele astea multe cum zici tu eu le fac cu drag si nu ramane nimic nemancat pana in zori.In plus in afara de acestea mai fac barbatii un gratar in curte si mai avem un desert si gata.Deci aperitivele sunt foarte importante la noi.Multumesc oricum pt.opinii tuturor, eu asta sunt, in realitate simpla dar imi place mancarea ''impopotonata'' :)

    • meryln116

      meryln116 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Felicitarile mele, jos palaria, bravo! meriti premiul, tine-o tot asa...

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      vreau sa va spun ca ieri dupa amiaza deja mi-a ajns premiul -cele 5 carticele si sunt foarte interesante in cat am rasfoit pana acum.Multumesc inca o data tuturor pt.felicitari si echipei Gustos ca mi-au acordat atentie desi eram noua pe site:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Felicitari! se vede ca-ti place sa gatesti, continua tot asa,frumosa prezentare, bravo!

    • Fara foto

      Mihaela M. , 24 iulie 2009

      Prea multe... Nu pot fi apreciate la valoarea lor, se eclipseaza una pe cealalta. Ca si cum ti-ai pune trei randuri de margele, doua esarfe, vreo sapte bratari, inele pe toate degetel, agrafe multe in par, cordon colorat etc., fiecare in parte foarte frumos, dar care aglomerate au efect ca... numai sunt vazute. 3, maxim 4 ar fi fost suficiente pentru a fi mai bne apreciate. Chiar si la cele mai rafinate mese festive nu se pun atatea aperitive preparate fiecare special. Plus munca si, in primul rand, plictiseala cumpararii materialelor. Se scrie cordon bleu, nu gordon ...

    • Fara foto

      lizz , 23 iulie 2009

      Arata foarte bine. Felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Ce poftă am...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Foarte frumoase-s aperitivele. Felicitari pentru premiu!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Chiar meriti un premiu pentru prezentarea si pentru ca te-ai chinuit cred eu destul de mult ca sa le faci,din partea mea toate felicitarile si ai nota cea mai mare pe care pot sa ti-o dau 10 cu felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Ohoooooooo........dar ai de unde alege ! Bravo ! Felicitari pentru premiul obtinut !!!

    • Diana

      Diana (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Cata rabdare si indemanare! Intradevar, un premiu bine meritat! :)

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Sunt minunate toate! Felicitări...

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Multumesc tuturor pt.felicitari! M-ati incurajat sa mai gatesc si alte preparate si mai ales sa inventez! Micul ajutor Deea lipseste momentan e la bunica dar tot ea ramane inspiratia mea:)

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Frumoasa prezentare, interesante retete,sunt de acord cu tine ,se merita sa pregatesti asemenea retete,pt invitatii tai,demonstrezi ca esti o gospodina desavarsita ,felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Mi-am dat seama ca fiecare preparat in parte nu are o complexitate ridicata, dar ca sa stai 6 ore si 30 de minute numai ca sa pregatesti aperitivele, chiar si pentru o masa festiva, mi se pare foarte mult si dupa aceea sa spui ca este usor... Nu te supara pe mine, nu am nimic sa-ti reprosez chiar te-am felicitat, numai ca mi se pare foarte mult.Dupa parerea mea o masa festiva poate fi o reusita si cu mai putine preparate la aperitiv, diversificand apoi cu alte feluri mai speciale, etc.Nu poti pune la o singura masa tot ceea ce stii sa faci pentru ca masa sa fie bogata sau speciala, festiva, s.a.m.d. Asta e parerea mea.Iti doresc putere de munca in continuare.Poate ,cu timpul, o sa-mi dai dreptate.

    • Fara foto

      Predescu Stela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Felicitari pentru bucatele alese. Am incercat si eu reteta pentru checul aperitiv si a iesit super.

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Exceptional! Chiar merita un premiu!

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      :) flori de piatra inteleg gluma ta dar da-mi voie sa-ti explic:am gandit ca fiecare produs in parte nu este asa greu de facut si de aceea am zis complexitate medie, apoi fiidnca eu aveam poza cu toate la un loc aam considerat ca va trebui sa adun timpul alocat pregatirii fiecarui preparat in parte si au reiesit 6 ore jumate insa dacavrei poti pregati pe rand produsele , unul intr-o zi altul in lta, eu le fac pe toate la cate o ocazie, creciun, revelion, zi de nastere, nasii in vizita... sper ca te-am lamurit :)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Foarte frumos, foarte bun. Felicitari! (Dar dupa 6 ore si 30 de minute nu se mai poate spune: complexitate medie!)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Felicitari! Ai imaginatie si multa rabdare.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Extraordinare platourile.Este expus totul cu mult gust. Felicitari!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      Felicitari Mariana !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Felicitari e foarte frumos, tot ce ai expus! Foarte frumoase si apetisante platourile.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

6h 30 min

206 voturi

Ingrediente

  • pt.chiftelele cu susan:
  • carne tocata amestec porc cu vita
  • 1 cartof fiert,condimente,seminte de susan
  • 1 ou
  • putina faina
  • pt.checul aperitiv :faina
  • 6 oua,cascaval,masline negre,sunculita taraneasca,salam palaciego
  • 1 carnat
  • 1 ardei gras rosu,1 praf de copt
  • sare,pesmet.
  • pt.salata de ciuperci cu pui si maioneza:1 piept de pui fiert,maioneza
  • 6 ciuperci mari champignion proaspete,1 graunte de usturoi.
  • pt.salata de ton cu surimi:1 pachet de baghete surimi
  • 1 file de ton
  • maioneza
  • sare ,piper
  • 1/2 lamaie.
  • pt.snitzel din file de cod:oua,faina,sare,lamaie,vin alb
  • 1 frunza de rozmarin,file de cod.
  • pt.snitzel din muschi de porc:muschi de porc,vin rosu,o frunza de dafin
  • ulei masline
  • ou
  • faina,pesmet.
  • pt.piept de pui pane:piept de pui
  • ou
  • faina
  • sare,miere
  • lapte
  • mustar
  • praf de curry.
  • pt.Gordon Blue:cascaval
  • sunca presata,muschi de porc
  • faina,ou,pesmet
  • sare,piper
  • pt.tabla de sah :cartofi,carne de porc,patrunjel,unt
  • pt.tartinele vesele:rosie
  • castravete
  • masline negre
  • morcov, presata
  • oua si branza pt.omleta,ceapa verde si zmeura.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Epure Mariana

Tarta

Se face un aluat fraged din untul rece cu faina si cu o lingurita de sare. Se framanta bine si se

17 voturi    10 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Prajitura Plaja

Se prepara blatul de pandispan astfel:Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si untul moale

7 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura Nukutza

Pe scurt:Blaturile se desprind si se insiropeaza.Se umplu cu crema de vanilie cu miex de nuca pisat.Ss

18 voturi    20 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Petcu Mitica

idei foarte bune!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Ardeiul kapia il coacem, il lasam sa se racoreasca, apoi il decojim, il taiem pe o parte, scoatem cotorul si semintele. Pieptul de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete mici si o adaugam peste ceapa.

3 voturi    5 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje