festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Bezele simple

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime).


Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare.


Se amesteca restul de zahar, usor.


Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament.


Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    csofiu (Bucatar sef):

    Extraordinare! Acesta e cuvintul,gustoase si nu foarte dulci.Inca am mai adaugat zahar.Multumim ca postati retete simple si gustoase.

  • Fara foto

    aura (Bucatar):

    a esit super bine si e foarte usor de preparat

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela Gabriela Buhus , 11 februarie 2014

    sa fie foarte curat :))

  • Fara foto

    Cedrique Timi , 09 februarie 2014

    te iubesc

  • Fara foto

    Lolea Doru , 12 decembrie 2013

    O sa incerc si eu.Sunt usor de facut.

    • Fara foto

      Alex Myru , 05 octombrie 2013

      Foarte bune

    • Fara foto

      Dumitru Vasile , 13 august 2013

      vai soro.

    • Fara foto

      Valentina Budu , 31 iulie 2013

      multumim draga dar nu avem cum sa mancam!

    • Fara foto

      Dima Carmen , 31 iulie 2013

      va invit la bezele si crema de zahar ars..

    • Fara foto

      ilinca2010 , 16 mai 2010

      am facut bezzele, dar cred ca n-am batut bine cu telul, ca s-au facut varaza.... , si a ramas o zeama la fundul castronului. desi am mai incercat reteta asta o data si mi-a iesit , a fost delicios!

    • Fara foto

      amalia , 26 februarie 2010

      ce spui miki?? cand mai ai idei din astea tine-le pt tine :D

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Sunt delicioase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Imi plac bezelele tare mult...

    • Fara foto

      miki , 05 noiembrie 2009

      se coc cu usa de la cuptor intredeschisa

    • Fara foto

      mirela , 07 septembrie 2009

      Dar....45..de..min... cam mult. Adica eu le-am tzinut 5 minute si erau putzin arse..:(...

    • Fara foto

      Michelle , 02 septembrie 2009

      Eu la fiecare ou pun o lingura de zahar, bat vreo 5 albusuri pana se fac spuma si dupa aia adaug 5 ling de zahar 1 cate 1 si iar bat intre timp pana cand gust si nu se mai simte zaharul pe limba. E desertul meu preferat de cand eram mica. Pofta buna!

    • Fara foto

      miha , 03 august 2009

      Ziceti si mie cat inseamna 88g zahar k nu am din aia pt masurat. Cat inseamna in comparatie q o cana??? Pls vreau raspuns:)

    • Fara foto

      kitty1978 , 18 iulie 2009

      Astazi am facut o ciorba de burta si daca tot mi au trebuit 10 galbenusuri pt ciorba ma gandeam ce sa fac cu albusurile si apoi mi-a venit idea sa fac niste bezele. Am batut cele 10 albusuri foarte bine cu mixerul apoi am pus zaharul treptat, dupa care mi-a venit ideea sa pun 3 lingurite de ness sunt fantastice si delicioase....incercati...

    • Fara foto

      mady , 17 iulie 2009

      Am facut si eu bezelele...au iesit ffffoarte bune! Merita sa incercati...simplu si bun

    • Fara foto

      Alex , 14 iulie 2009

      SUper Tari Bezelele !!!

    • Fara foto

      INparatul , 18 mai 2009

      iubesc bezelele :D

    • Fara foto

      ioneladan , 24 februarie 2009

      Foarte usor de facut! Si bune! Un desert pe care nu-l poti refuza!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

396 voturi

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 1 dl (88 g) zahar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Lapte de pasare cu vanilie

Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul

413 voturi    10 comentarii
40 min
Spume si creme dulci

Mirela Gabriela Buhus

sa fie foarte curat :))

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Am batut galbenusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare. Dupa ce am spalat

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de portocale

Crema de portocale

1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse