autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Bezele simple

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime).


Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare.


Se amesteca restul de zahar, usor.


Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament.


Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    csofiu (Bucatar sef):

    Extraordinare! Acesta e cuvintul,gustoase si nu foarte dulci.Inca am mai adaugat zahar.Multumim ca postati retete simple si gustoase.

  • Fara foto

    aura (Bucatar sef):

    a esit super bine si e foarte usor de preparat

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria , 17 august 2014

    se poate adauga si nuca macinata

  • Fara foto

    Mirela Gabriela Buhus , 11 februarie 2014

    sa fie foarte curat :))

  • Fara foto

    Cedrique Timi , 09 februarie 2014

    te iubesc

    • Fara foto

      Lolea Doru , 12 decembrie 2013

      O sa incerc si eu.Sunt usor de facut.

    • Fara foto

      Alex Myru , 05 octombrie 2013

      Foarte bune

    • Fara foto

      Dumitru Vasile , 13 august 2013

      vai soro.

    • Fara foto

      Valentina Budu , 31 iulie 2013

      sa fie foarte curat :))

    • Fara foto

      Dima Carmen , 31 iulie 2013

      va invit la bezele si crema de zahar ars..

    • Fara foto

      ilinca2010 , 16 mai 2010

      am facut bezzele, dar cred ca n-am batut bine cu telul, ca s-au facut varaza.... , si a ramas o zeama la fundul castronului. desi am mai incercat reteta asta o data si mi-a iesit , a fost delicios!

    • Fara foto

      amalia , 26 februarie 2010

      ce spui miki?? cand mai ai idei din astea tine-le pt tine :D

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Sunt delicioase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Imi plac bezelele tare mult...

    • Fara foto

      miki , 05 noiembrie 2009

      se coc cu usa de la cuptor intredeschisa

    • Fara foto

      mirela , 07 septembrie 2009

      Dar....45..de..min... cam mult. Adica eu le-am tzinut 5 minute si erau putzin arse..:(...

    • Fara foto

      Michelle , 02 septembrie 2009

      Eu la fiecare ou pun o lingura de zahar, bat vreo 5 albusuri pana se fac spuma si dupa aia adaug 5 ling de zahar 1 cate 1 si iar bat intre timp pana cand gust si nu se mai simte zaharul pe limba. E desertul meu preferat de cand eram mica. Pofta buna!

    • Fara foto

      miha , 03 august 2009

      Ziceti si mie cat inseamna 88g zahar k nu am din aia pt masurat. Cat inseamna in comparatie q o cana??? Pls vreau raspuns:)

    • Fara foto

      kitty1978 , 18 iulie 2009

      Astazi am facut o ciorba de burta si daca tot mi au trebuit 10 galbenusuri pt ciorba ma gandeam ce sa fac cu albusurile si apoi mi-a venit idea sa fac niste bezele. Am batut cele 10 albusuri foarte bine cu mixerul apoi am pus zaharul treptat, dupa care mi-a venit ideea sa pun 3 lingurite de ness sunt fantastice si delicioase....incercati...

    • Fara foto

      mady , 17 iulie 2009

      Am facut si eu bezelele...au iesit ffffoarte bune! Merita sa incercati...simplu si bun

    • Fara foto

      Alex , 14 iulie 2009

      SUper Tari Bezelele !!!

    • Fara foto

      INparatul , 18 mai 2009

      iubesc bezelele :D

    • Fara foto

      ioneladan , 24 februarie 2009

      Foarte usor de facut! Si bune! Un desert pe care nu-l poti refuza!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

399 voturi

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 1 dl (88 g) zahar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Lapte de pasare cu vanilie

Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul

415 voturi    12 comentarii
40 min
Spume si creme dulci

maria

se poate adauga si nuca macinata

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Mousse beat, de ciocolata

Mousse beat, de ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un

1 vot    3 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem

2 voturi    0 comentarii
10 min
Spume si creme dulci