Bors de sfecla rosie preparat la rece

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Bors de sfecla rosie preparat la rece

Ingrediente

  • sfecla rosie - 1 kg
  • usturoi - o capatana
  • drojdie proaspata de bere - cat o nuca
  • patrunjel verde - o legatura
  • marar - o legatura
  • apa de izvor ( cca 2 , 5 l )
  • sare se adauga doar daca nu se doreste un efect curativ

Mod de preparare

Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se faramiteaza intre degete, mararul si patrunjelul se toaca marunt .

Intr-un borcan de sticla ( 3 l ) se pun ingredientele enumerate mai sus, adaugand apoi apa si amestecand bine cu o lingura de lemn. Borcanul se acopera cu un capac sau o farfurioara si se va tine langa o sursa de caldura.

Se va agita zilnic iar dupa 3 -4 zile se gusta si daca este destul de fermentat pentru gustul dvs. , se strecoara si se pune in sticle, tinandu-se la rece . In cazul in care doriti sa fie mai fermentat, se mai lasa cateva zile, agitandu-se zilnic.

Pentru un efect curativ se consuma de 3 de ori pe zi , cate o cana inaintea meselor principale.

Se poate adauga si in diferite ciorbe pentru a le da o aroma deosebita.

Acest ''bors'' este indicat in curatirea si fortificarea organelor interne dar si in bolile de ficat si fiere .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise