Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei combinat cu crocantetea si aroma delicata a alunelor de padure intr-o prajitura grozav de buna. Un desert decadent si delicios, perfect pentru orice ocazie speciala sau pur si simplu pentru a-ti rasfata familia si prietenii!

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Ingrediente

  • Pentru blatul de bezea cu alune:
  • 9 albusuri
  • 280 g zahar
  • 450 g alune macinate
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g unt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 500 g ciocolată min 52% cacao
  • 500 g frișcă naturală min 30% grăsime
  • 500 g mascarpone
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata de menaj
  • 100 ml ulei
  • 100 g alune tocate

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 165 grade C (foc mic spre mediu); tapetati cu hartie de copt o forma de 24x37,5 cm. Scoateti ouale din frigider.

Pentru blatul de bezea cu alune, bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare (cat luati cu trei degete). Adaugati zaharul in trei transe si bateti bine, ca la bezea, cu mixerul, la viteza mare. Adaugati apoi nuca macinata, faina, cacaua si untul topit. Amestecati usor, cu spatula, fara a exagera cu amestecatul (pana se inglobeaza toate ingredientele).

Compozitia rezultata se rastoarna in tava pregatita, se niveleaza suprafata cu dosul lingurii si se pune la copt pentru cca. 30-35 de minute. Blatul se lasa la racit in forma.

Crema se prepara foarte usor. Incalziti frisca pana ajunge la punctul de fierbere. Adaugati ciocolata bucatele, amestecati pentru omogenizare si lasati-o la racit cateva ore in frigider. Apoi mixati-o pana cand se deschide la culoare, adaugati apoi mascarponele si mai mixati un minut. Crema este gata si o puteti intinde in tava peste blatul racit. Dati prajitura la rece cateva ore, apoi taiati-o cu grija in gorma dorita si glazurati-o cu ciocolata topita impreuna cu uleiul si apoi amestecata cu alunele de padure tocate. Deasupra puteti pune cate o bomboana Ferrero Rocher sau fructe proaspete, asa cum am facut eu.

Daca va plac prajiturile cu ciocolata mai puteti incerca si prajitura Noire, prajitura desteapta cu ciocolata sau prajitura ciocolatoasa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise