autor:

Fara foto

» » Prajituri

Chec rapid

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat (cu mixerul) ouale cu zaharul, se adauga uleiul si faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.


In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna jumatate din cantitatea de aluat. Cantitatea ramasa se omogenizeaza cu cacao si se toarna peste aluatul din tava. Optional, se pot presara deasupra nuci, stafide sau rahat.

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ionela

    ionela (Chef de cuisine):

    Buna ziua am testata reteta si a iesit super buna acum fetele mele in fiecare sambata ma roaga sa le faca acel chec . App. fata cea mica ma rugat sa numai pun cacao sincer fa spun ca iesit super bun sincere felicitari si va multumesc frumos pentru retetele dumneavoastra bune ,ieftine si gustoase . Va urez sa aveti o si buna !

  • Fara foto

    Ionel Ispas (Maestru bucatar):

    Excelent

  • Fara foto

    Genoveva (Chef de cuisine):

    extraordinar! dar cuptorul meu nu coace bine asa l-am imbulinat un pic :))

    • AlexandraT

      AlexandraT (Chef de cuisine):

      Am facut acest chec de nenumarate ori. De fiecare data a iesit minunat. Multumesc foarte mult!

    • Fara foto

      coca (Bucatar):

      Am 20 de ani si azi am facut pentru prima oara chec, sunt foarte multumita de ce a iesit, reteta este mai mult decat folositoare chiar si pentru incepatori.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 86 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Riela Gab , 05 iulie 2014

    cat timp sta la cuptor? in principiu pana-i gata...asta stiu...e in cuptor...mmm

  • Fara foto

    Eugenia Rotaru , 14 mai 2014

    al nostru a fost super dar nu mai e

  • Fara foto

    Eugenia Rotaru , 14 mai 2014

    cum a fost ? bun o nebun vrem si noi :*

    • Fara foto

      Marin Iolanda , 13 mai 2014

      si a iesit?

    • Fara foto

      Elena Marcu , 13 mai 2014

      Voi incerca chiar azi

    • Fara foto

      lumi59 (Maestru bucatar) , 02 februarie 2014

      e fffffffffffffffffoarte bun, rapid si ieftin

    • Avram_Georgeta

      Avram_Georgeta (Bucatar sef) , 14 noiembrie 2013

      Foarte bun

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Usor de facut si foarte bun.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Usor de facut si foarte bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2013

      o bunatate...

    • Fara foto

      Ionita Veronica Cornelia , 13 octombrie 2013

      bun!

    • Fara foto

      Florica Sime , 02 octombrie 2013

      foarte bun , deliciossss *** <3

    • Fara foto

      virtual pub , 28 septembrie 2013

      ar fi trebuit abusul batut spuma...dupa ce am facut-o mi-am dat seama... acum e lacuptor, dar ma indoiesc ca va creste...

    • Fara foto

      Delia Rossi , 31 august 2013

      buna, buna , buna, foarte buna :)

    • Fara foto

      Luiza Veneziana , 30 august 2013

      la cate grade se sta in cuptor?

    • Fara foto

      balanta (Chef de cuisine) , 22 august 2013

      Si eu folosec aceasta reteta si de fiecare data dispare foarte repede prajitura ceea ce nu mai necesita nici un comentariu.

    • Fara foto

      Maria Viorica , 20 august 2013

      super am sa incerc si eu sa.l fac....

    • Fara foto

      szokeflorica , 18 august 2013

      f buna

    • Fara foto

      Rodica Szoke , 18 august 2013

      ff buna

    • Fara foto

      Ely , 17 august 2013

      Buna chec bafta

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Interesant!

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

      tare simpla mai e si fff bn arata

    • Fara foto

      pampi , 12 iulie 2010

      cat zahar vanilat si praf de copt trebuie????

    • Fara foto

      mimi , 02 iulie 2010

      l-am facut si eu pentru prima data si a iesit super bun :) si am sa mai fac........;)

    • Fara foto

      mimi , 01 iulie 2010

      am sa-l fac si eu:) sa speram ca va iesi cv bun...:D

    • Fara foto

      mary , 25 iunie 2010

      iami iami foarte bun

    • Fara foto

      carmenluca (Bucatar) , 22 iunie 2010

      super reteta aceasta,se face super usor la robot,eu o fac in tava mai mare in 2 etape,una fara cacao si una cu,multumim mult.

    • Fara foto

      miiaka , 22 mai 2010

      acum ma duc sa-l fac. cand termin o sa va spun cum a iesit

    • Fara foto

      ANES , 25 aprilie 2010

      Ma numesc ANA MARIA ,am 18 ani si astazi pentru prima data am faqt un chec dupa reteta asta...vreau sa spun k a iesit foarte bun..gustos si pufos...nu ma gandeam k o sa imi iasa reteta...a ramas si mama foarte surprinsa de prajitura mea..super bun!!

    • Fara foto

      ANDRA SUCIU (Bucatar sef) , 23 aprilie 2010

      si eu am chiar azim doar ca am modificat putin reteta. Am batut albusul separat cu 10 ;linguri de zahar pudra si pe urma am adaugat galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt pe care l-am stins cu helas. A iesit atat de bun de numa. il recomand tuturor pofticiosilor care au chef de ceva dulce si rapid.

    • Fara foto

      Mihaela , 18 aprilie 2010

      Multumesc pentru reteta! Am facut si eu astazi doua checuri si au iesit exact ca in pozele tale ;sunt crescute , pufoase si aromate

    • Fara foto

      nico , 28 martie 2010

      comozitia este pentru 2 sau pentru unul

    • Fara foto

      constanta proca , 05 martie 2010

      E super !

    • Fara foto

      anton mihai , 18 ianuarie 2010

      am in casa o fata foarte pofticioasa ,asa ca ne punem pe facut aceasta reteta de chec .sunt tare curios ce va iesi .speram sa mai traim dupa asta !

    • AlexandraT

      AlexandraT (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      si eu am facut de vreo 2 ori si e foarte bun. am pus si ceva arome in plus de data asta si a iesit la fel de gustos si mai ales ca acum am si niste tavi noi :). Mersic

    • Fara foto

      angy-mobidick68 , 25 noiembrie 2009

      reteta este extraordinara,pufos si bun.Am facut si eu numai ca am adaugat esenta de rom in compozitia de cacao.FELICITARI PT RETETA!AM O RETETA LA FEL DE SIMPLA NUMAI CA DIFERA CANTITATILE:3OUA,15LG.ZAHAR,15LG.LAPTE,15 LG.ULEI,15LG.FAINA,ZAHAR VANILAT.se poate face cu mere,cacao,fructe uscate;reteta este de la sefa mea(bucatareasa) care este portugheza.merita sa incercati!

    • Fara foto

      Florin , 24 noiembrie 2009

      Se pare ca sunt al doilea barbat din intreaga lista. Reteta este foarte usoara si checul a iesit foarte bun. Intradevar nu apare timpul de coacere insa gospodinelor nu le este necesara precizarea timpului. (se verif. cu scobitoarea)

    • Fara foto

      Dana DMI , 12 noiembrie 2009

      SI MIE MIA ESIT A FOST SUPER

    • Fara foto

      Dana dmi , 11 noiembrie 2009

      Si eu am facut aceasta reteta si sper sa fie buna astept sa se coaca.

    • Fara foto

      Raluca , 09 noiembrie 2009

      Intradevar e o reteta usoara care se face rapid. Cu toate ca nu am avut mixer a crescut si a iesit foarte pufos. Multumesc pentru reteta!

    • Fara foto

      RAMONA , 24 octombrie 2009

      Mi-a iesit foarte bun!pe aceasta cale multumesc tuturor doamnelor care trimit retetele si ne dati o mana de ajutor.felicitari!

    • Fara foto

      RAMONA , 24 octombrie 2009

      Mi-a iesit foarte bun!pe aceasta cale multumesc tuturor doamnelor care trimit retetele si ne dati o mana de ajutor.felicitari!

    • Fara foto

      ReteteLaMicrounde.blogspot.com , 07 octombrie 2009

      Am incercat si eu acest chec si mi-a iesit suuuper bun. Precizez ca l-am facut la cuptorul de la aragaz ;) In plus am adaugat coaja rasa de la o lamaie... iar mirosul inbietor s-a raspandit in toata casa !am pus si o poza sa va convingeti ;) (poza 6) !

    • Fara foto

      criss , 25 septembrie 2009

      nu arata prea bine

    • Fara foto

      raysa , 14 septembrie 2009

      Pentru Jojo care zice ca i s-a ars checul am sa-i dau un sfat si nu numai pentru ea ci pentru toate gospodinele care au un cuptor neascultator. Eu umplu tava de la cuptor cu apa si deasupra tavei pun gratarul si pe gratar pun tava cu chec. Va garantez ca nu se mai arde nici o prajitura.

    • Fara foto

      oana , 09 septembrie 2009

      mi-a iesit magnific de bun! pacat ca nu se simte si mirosul prin camera... arata f bine si este f bun! recomand tuturor acest desert rapid si bun!

    • Fara foto

      laura , 08 septembrie 2009

      A iesit super bun este prima oara cand fac un dulce dar promit ca o sa mai fac ms mult de reteta.

    • Fara foto

      laura , 08 septembrie 2009

      A iesit super bun, uitati si poza.

    • Fara foto

      laura , 08 septembrie 2009

      Checul e super bun, doar ca eu nu am avut tava de chec si am facut in tava iena, oricum e superrrrrrrr. E primul meu dulce care il fac. Eu sunt pasionata sa fac mancare, nu prea imi place sa fac dulcuri, dar de acum cred ca o sa mai fac, ms mult. Apropo, eu am pus si o esenta de rom.

    • Fara foto

      byutza , 07 septembrie 2009

      A iesit foarte boooon si dolce!!!!

    • Fara foto

      Jojo , 02 septembrie 2009

      Mi s-a ars...

    • Fara foto

      alina , 02 septembrie 2009

      E foarte bun dar nu mi-a iesit atat de dulce desi am mai pus in plus o lingura de zahar. Poate ca cel organic nu e atat de dulce si nu am avut zahar vanilat, am pus pudra;))) Dar checul a iesit super frumos si bun, ff pufos :* multumesc de reteta!

    • Fara foto

      gabriela , 29 august 2009

      Este foarte bun, am incercat si mi-a iesit.

    • Fara foto

      gabriela , 29 august 2009

      Este foarte bun, imi place.

    • Fara foto

      pintilii florentina , 27 august 2009

      Abia acuma fac si aceeasta reteta sa vad cat de gustoasa este.

    • Fara foto

      pintilii florentina , 27 august 2009

      Abea acuma fac si eu chec sa vad cat de gustos iese, sper ca este bun.

    • Fara foto

      mihai , 16 august 2009

      Foarte rapida reteta....sper sa iasa bine :D:D:D...

    • Fara foto

      ANDREEA.... , 01 august 2009

      Am si eu o intrebare: ingredientele sunt pt 1 tava sau pt 2? Astept raspuns.

    • Fara foto

      lumi , 22 iulie 2009

      A iesit un chec foarte bun!

    • Fara foto

      raluk , 19 iulie 2009

      Super, am facut-o si eu...au ramas toti surprinsi;)

    • Fara foto

      zaharia mihaela , 18 aprilie 2009

      Reteta e super. Acum am terminat-o de facut si am scos-o din cuptor. E rapida, aspectoasa si nu sunt probleme cu coptul.

    • Fara foto

      cristina , 29 martie 2009

      Vreau sa intreb ceva legat de chec, se bat ouale (galbenusul in acelasi timp cu albusul sau separat)?

    • Fara foto

      alexandra , 28 martie 2009

      Super buna a iesit prajitura :x ...Am doar 15 ani si am facut`o asa de incercare dar a iesit super...Este foarte pufoasa si buna..:)

    • Fara foto

      cristina! , 25 martie 2009

      Va salut! am facut reteta aseara si deja s-au terminat! fff bun si pufos! doar ca eu am batut separat galbenusurile cu uleiul si zaharul,iar albusurile spuma! La sf am omogenizat si am adaugat faina cu zaharul vanilat si praful de copt! Mi-au mai cerut-o si altii! valabila reteta!

    • Fara foto

      miha , 25 martie 2009

      Si eu am facut reteta asta, da nu prea mi-a reusit, am pus ciocolata in loc de cacao, aveam prin dulapior o ciocolata neagra si am desfacut-o la microunde, nu mi-a iesit asa pufos cum credeam, azi am sa incerc din nou acum, am si cacao, sa vad. Un salut!

    • Fara foto

      Viorica , 28 februarie 2009

      Am facut si eu chec dupa aceasta reteta si vreau sa spun ca a iesit delicios si pufos.

    • Fara foto

      jade , 19 februarie 2009

      Este foarte bun, delicios, eu am bagat mai multa cacao si a iesit si mai bun... si asa este super bun!!!:P:P

    • Fara foto

      marcela ianovici (Maestru bucatar) , 13 februarie 2009

      Cineva intreaba cat trebuie tinut checul in cuptor; eu procedez astfel: aprind cuptorul cu 10' inainte de a-l introduce la copt - 220 grade, cand am terminat checul dau focul la 180 grade, introduc tavile in cuptor si las 20' asa, apoi verific aspectul checului si intorc tavile. In functie de taria focului mai las 10 - 15' apoi il incerc cu o scobitoare mai lunga; daca scobitoarea nu are nimic pe ea inseamna ca este gata daca nu, il reintroduc si il las pana este gata. Scot apoi tavile si le las putin (5') pe un fund mare de lemn apoi dau pe margini cu un cutit lat si rastorn checul pe care il pudrez cu zahar sau il acopar cu o glazura cand se mai racoreste.

    • Fara foto

      pamina , 12 februarie 2009

      Toate bune si frumoase... creste in cuptor... eu am adaugat si portocale e super. Felicitari pt reteta!

    • Fara foto

      janine , 30 ianuarie 2009

      Si eu am pus checul la cuptor dupa aceasta reteta si, spre ghinionul meu, nu a crescut absolut deloc, sper sa nu mananc piatra :D

    • Fara foto

      minea sorina , 16 ianuarie 2009

      Eu am incercat reteta este super si ffff gustos, incercati si voi.

    • Fara foto

      maria georgescu (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2008

      Cand este gata, se desprind marginile checului de tava, sau incercati cu o scobitoare sa vedeti daca aluatul s-a copt. Infigeti o scobitoare in mijlocul checului si daca scobitoarea e curata atunci e copt, daca nu, il mai lasati la copt. La ce temperatura nu stiu sa va spun, cuptorul meu este de pe tinpul lui Ceasca si nu stie sa cronometreze :))

    • Fara foto

      eu , 04 decembrie 2008

      Dar cat il tineti la cuptor? Asta nu a zis nimeni.

    • Fara foto

      some1 , 01 decembrie 2008

      Am facut si a iesit "O MINUNE"...pufos si umflat precum un cozonac.Va spun eu secretul ...(la modul de preparare in loc de mixer, se inlocuieste cu robotul de bucatarie).Acum va spun ordinea : ouale cu zaharul se mixeaza bine de tot, cam 10 minute la blenderul robotului pe viteza medie, apoi se pune si uleiul si se mai mixeaza inca 5 minute la viteza mare.Compozitia din blender se introduce in recipientul mare al robotului si se pune faina amestecata deja cu praful de copt si zaharul vanilat,apoi se bate cu batatorul de plastic pentru mixare aluat,la viteza medie 10 minute.Mai ramane ceva sa va transmit ... "POFTA BUNA"!!!

    • Fara foto

      oana , 19 noiembrie 2008

      Nu gasesc cat trebuie lasat la cuptor. E pt prima data cand gatesc ceva dulce... si la foc mai mic presupun, nu?

    • Fara foto

      adrian , 16 noiembrie 2008

      Cat trebuie lasat la cuptor? La ce temperatura? Sper sa iasa!

    • Fara foto

      irina , 10 noiembrie 2008

      E bun!

    • Fara foto

      Raluca , 27 octombrie 2008

      Tocmai l'am facut. Foarte bun!

    • Fara foto

      prundeanu , 13 octombrie 2008

      Foarte buna reteta, intr-adevar adevarata.

    • Fara foto

      MARIANA , 10 octombrie 2008

      Gustos si aratos.

    • Fara foto

      mihaela , 08 octombrie 2008

      L-am facut, e delicios....

    • Fara foto

      daniela lupascu , 02 octombrie 2008

      Foarte bun, am facut si eu, acum tocmai savurez acest desert !

    • Fara foto

      lupascu daniela (Bucatar) , 01 octombrie 2008

      ALBUSUL SE BATE O DATA CU GALBENUSUL?

    • Fara foto

      Mihaela , 26 septembrie 2008

      Salut, am facut si eu dupa aceasta reteta checul, si vreau sa spun ca a iesit foarte bun si pufos. I-am facut si poza :)

    • Fara foto

      monica , 02 august 2008

      Sper sa iasa super.

    • Fara foto

      ioana , 15 iunie 2008

      sper sa iasa gustos deoarece acuma il prepar

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

841 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri ulei
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de maria georgescu

Pandispan

Se porneste cuptorul ca sa se incalzeasca bine. Se unge o forma (dupa dorinta) cu margarina

70 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

imitatie de savarina

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, sarea si romul.Se adauga grisul in ploaie. Compozitia se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

aluat pentru pizza

Se amesteca bine margarina cu brinza de vaci pina se omogenizeaza, se sareaza, se adauga faina. Se

92 voturi    0 comentarii
15 min
Paste si pizza

Riela Gab

cat timp sta la cuptor? in principiu pana-i gata...asta stiu...e in cuptor...mmm

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Muffins cu afine

Muffins cu afine

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt . Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma Separat

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse