Ciorba cu urzici si ghebe

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
redusa
Ciorba cu urzici si ghebe

Ingrediente

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata mica
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 200 gr ghebe la borcan in sare
  • 1 castron plin cu urzici
  • 2 linguri rase de orez
  • 4-5 llinguri suc de rosii de casa
  • 1 cana bors de casa
  • sare
  • piper
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 2 crengute leustean verde
  • 2,5 litri de apa
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam bine ghebele, le punem in apa la desarat. Dupa ce s-au desarat bine le tocam marunt.

Urzicile le spalam bine in multe ape si le curatam coditele. Le punem la scurs intr-o sita.

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata si curatata o tocam marunt.

Ardeiul galben si kapia, ii curatam de cotor si seminte, ii taiem cubulete.

Morcovul il decojim, il taiem bucati potrivite.

Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.

In vasul aparatului punem uleiul, ceapa verde si cea uscata, ardeii, morcovul, ghebele.

Adaugam apa, patrunjelul tocat, sare si piper.

Acoperim aparatul cu capacul, il conectam la curent. Selectam modul High si un timp de 5 ore si 30 de minute.

Dupa ce au trecut 2 ore, adaugam urzicile bine scurse si sucul de rosii. Amestecam.

In ultima jumatate de ora, turnam borsul fierbinte si orezul, pe care il spalam bine inainte. Gustam sa vedem daca mai necesita sare sau piper.

Amestecam iar si lasam pana se scurge tot timpul de preparare. Deconectam aparatul de la curent.

Tocam leusteanul verde, il punem in ciorba fierbinte si o lasam acoperita 15-20 de minute, apoi poate fi servita.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise