autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de peste

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele, curatat de solzi, intestine, branhii se taie in bucati potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de untdelemn, 2 minute apoi se stinge cu 1/2 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine.


Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate in felii de 2 cm grosime.


Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza sau cu alta acreala si se sareaza, completind lichidul cu apa, ca ciorba sa nu fie prea deasa. Substanta acra si sarea se adauga inainte de a se introduce carnea de peste, pentru ca acesta sa nu se sfarime la fiert.


Cind clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb circa 20-30 minute, pina cind se moaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta.


Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Stoian , 23 noiembrie 2013

    delicios

  • Fara foto

    Neli Duleci , 24 septembrie 2013

    eu am bagat mai multe legume si le scot la final :)

  • Fara foto

    Seby Baculescu , 05 septembrie 2013

    deliciosa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Super !

    • Fara foto

      MARACINE , 10 mai 2010

      BETON! FLORIN

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      foarte buna ciorba

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Orice gospodina stie ca la ciorba de peste nu se foloseste peste congelat sau ca la orice peste folosit la gatit se scot branhiile( urechile) si osul amar .

    • Fara foto

      iulian , 23 ianuarie 2010

      super

    • Fara foto

      Marian , 29 noiembrie 2009

      Cu mare respect pt Valentina, ar fi trebuit sa specifice si faptul ca urechile pestelui se indeparteaza, pt ca sunt f. amare, iar la ciorba de peste nu se foloseste pestele congelat. Multumesc oricum pt reteta si mult succes in continuare.

    • Fara foto

      iulian_Madrid _Spania , 27 noiembrie 2009

      sarutmina, foarte buna reteta D_vs poate mai aveti alte retete referitoare la crap, caras, stiuca pe care a prins-o un prieten de al meu si dorim sa o preperam de Mos Nicolae va multumim

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      MIHAELA , 03 octombrie 2009

      Santeti foarte buni ,mersi mult pt reteta ma-ti scos din inpas.Multumim ca existati.

    • Fara foto

      Dora , 09 august 2009

      Stiu si eu reteta asta din cartea Silviei Jurcovan si o fac de 25 de ani. E intr-adevar gustoasa... Si in carte apare comentariul referitor la osul amar...

    • Fara foto

      ioni (Maestru bucatar) , 08 iunie 2009

      Excelenta reteta!! Simpla si foarte buna!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Cine gataste ciorba de peste si foloseste crap, sa fie atenta la osul amar care trebiue scos ca altfel se srica toata ciorba, va avea un gust amar de zici ca maninci fiere.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

955 voturi

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • morcov
  • patrunjel
  • telina
  • o ceapa mare
  • 1-2 ardei grasi
  • 2 rosii de marime mijlocie
  • bors sau zeama de varza
  • zeama sau sare de lamaie sau otet
  • leustean
  • untdelemn
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Mariana Stoian

delicios

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

22 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe