autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE URZICI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 kg urzici, o ceapa mijlocie, 30 ml untdelemn sau slanina afumata, un galbenus, 100 ml smintina sau 200 mliaurt, 3-4 catei de usturoi, 1/2 l bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, sare, leustean,oase afumate.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

105 voturi

Mod de preparare

Urzicile se spala bine, apoi se iau manunchi si se taie in felii late.


Se fierb cca o ora in 1 1/2 l apa clocotita ,impreuna cu ceapa taiata marunt.Cind sint bine fierte, se acresc cu bors sau cu alta acreala, dupa gust,adaugind apa, daca ciorba este prea deasa.Cind cantitatea de urzici este mai mica, se poate adauga o lingura cu virf de orez (25 g ), cind acestea sint aproape fierte, deoarece orezul fierbe in cca 20 minute.Urzicile cu ceapa se pot fierbe in oala sub presiune in 30 minute.


Se poate prepara si cu zarzavat calit.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de urzici cu orez

Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs. Curatam

8 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de urzici

Urzicile se spala in 3 ape. Intro oala punem uleiul la incis, calim urzicile spalate si scurse de

6 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Vladasel , 07 martie 2015

    Foarte buna reteta!

  • Fara foto

    Viorel Ancuta , 31 martie 2014

    gustoase.super de bune

  • Fara foto

    elena , 30 aprilie 2010

    Aceleasi intrebari ca ania .De ce nu faci un lucru cum trebuie, adica sa dai reteta completa

    • Fara foto

      mirela dina , 01 martie 2010

      la adaugi optional.

    • Fara foto

      ania , 17 martie 2009

      Dar cu restul incredientelor ce faci? Ai folosit doar urzicile ceapa si acreala...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

105 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • o ceapa mijlocie
  • 30 ml untdelemn sau slanina afumata
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau 200 mliaurt
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 l bors
  • zeama sau sare de lamiie
  • sau otet
  • sare
  • leustean,oase afumate.

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

elena

Aceleasi intrebari ca ania .De ce nu faci un lucru cum trebuie, adica sa dai reteta completa



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe