autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE URZICI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 kg urzici, o ceapa mijlocie, 30 ml untdelemn sau slanina afumata, un galbenus, 100 ml smintina sau 200 mliaurt, 3-4 catei de usturoi, 1/2 l bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, sare, leustean,oase afumate.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

105 voturi

Mod de preparare

Urzicile se spala bine, apoi se iau manunchi si se taie in felii late.


Se fierb cca o ora in 1 1/2 l apa clocotita ,impreuna cu ceapa taiata marunt.Cind sint bine fierte, se acresc cu bors sau cu alta acreala, dupa gust,adaugind apa, daca ciorba este prea deasa.Cind cantitatea de urzici este mai mica, se poate adauga o lingura cu virf de orez (25 g ), cind acestea sint aproape fierte, deoarece orezul fierbe in cca 20 minute.Urzicile cu ceapa se pot fierbe in oala sub presiune in 30 minute.


Se poate prepara si cu zarzavat calit.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Vladasel , 07 martie 2015

    Foarte buna reteta!

  • Fara foto

    Viorel Ancuta , 31 martie 2014

    gustoase.super de bune

  • Fara foto

    elena , 30 aprilie 2010

    Aceleasi intrebari ca ania .De ce nu faci un lucru cum trebuie, adica sa dai reteta completa

    • Fara foto

      mirela dina , 01 martie 2010

      la adaugi optional.

    • Fara foto

      ania , 17 martie 2009

      Dar cu restul incredientelor ce faci? Ai folosit doar urzicile ceapa si acreala...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

105 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • o ceapa mijlocie
  • 30 ml untdelemn sau slanina afumata
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau 200 mliaurt
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 l bors
  • zeama sau sare de lamiie
  • sau otet
  • sare
  • leustean,oase afumate.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

elena

Aceleasi intrebari ca ania .De ce nu faci un lucru cum trebuie, adica sa dai reteta completa



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei.

1 vot    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe