autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE URZICI

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Urzicile se spala bine, apoi se iau manunchi si se taie in felii late.


Se fierb cca o ora in 1 1/2 l apa clocotita ,impreuna cu ceapa taiata marunt.Cind sint bine fierte, se acresc cu bors sau cu alta acreala, dupa gust,adaugind apa, daca ciorba este prea deasa.Cind cantitatea de urzici este mai mica, se poate adauga o lingura cu virf de orez (25 g ), cind acestea sint aproape fierte, deoarece orezul fierbe in cca 20 minute.Urzicile cu ceapa se pot fierbe in oala sub presiune in 30 minute.


Se poate prepara si cu zarzavat calit.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorel Ancuta , 31 martie 2014

    gustoase.super de bune

  • Fara foto

    elena , 30 aprilie 2010

    Aceleasi intrebari ca ania .De ce nu faci un lucru cum trebuie, adica sa dai reteta completa

  • Fara foto

    mirela dina , 01 martie 2010

    la adaugi optional.

    • Fara foto

      ania , 17 martie 2009

      Dar cu restul incredientelor ce faci? Ai folosit doar urzicile ceapa si acreala...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

105 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • o ceapa mijlocie
  • 30 ml untdelemn sau slanina afumata
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau 200 mliaurt
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 l bors
  • zeama sau sare de lamiie
  • sau otet
  • sare
  • leustean,oase afumate.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Viorel Ancuta

gustoase.super de bune

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

22 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe