autor:

burdulea maria elena

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de rabarbura (rubarba sau revent)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curatam tijele de rabarbura, le taiem bucatele, le clatim cu apa.


Separat intr-o cratita punem la fiert 800 ml apa, adaugam zaharul, vanilia, cand clocoteste apa, adaugam tijele de rabarbura taiate bucatele, lasam sa dea in clocot 2-3 minute.


Se lasa compotul la racit se pune in pahare si se presara menta uscata deasupra, se serveste rece.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gelu , 03 iulie 2013

    1. Toate cele trei denumiri sunt corecte; 2. Se gaseste in supermarketuri la categoria „fructe”. Ex.: Lidl, Kafland; 3. Nu verifica nimeni textele? Ce inseamna „intrun cratit”?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Draga Constanta, in unele supermarket-uri, se gaseste aceasta planta controversata din punct de vedere al denumirii. Creste mai mult aici la noi in Ardeal, de aceea se gaseste mai greu. Ang3lyna, exista chiar destule subiecte cu denumirea pe care am folosit-o eu pe net, nu stiu cum nu ai gasit nimic legat de cuvantul ,,rabarbura,,

  • Fara foto

    Ang3lyna (Bucatar) , 24 iulie 2010

    Mda...nu vreau sa fiu rea...dar defapt e rubarba , nu rabarbura...si tocmai de aia nu o gaseati pe net.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Imi pare rau dar nu am de unde sa procur asa ceva.

    • Fara foto

      mathma , 12 iunie 2010

      mi-as dorii foarte mult sa cultiv aceasta planta din pacate in zona noastra nimeni nu cultiva deci sminte sau rasaduri sunt de negasit ba chiar mai mult decat asta nimeni nu a auzit de ea :( am incercat sa gasesc pe net pe la cunostinte dar degeaba...

    • Fara foto

      burulea maria elena , 09 iunie 2010

      Da, Mari, pt ca bucatelele de rabarura se zdrentuiesc, se desfac ca niste firisoare de ata si nu are aspect, insa gustul compenseaza totul.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Mariela, Silvioara a facut compotul cu tijele zdrobite, dupa ce le-a fiert un pic. A iesit ca un nectar grosut! Dar gustul e superb! Te invidiez pentru gradina ta cu rabarbura!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Este o planta de la care folosim tijele, care sunt foarte suculente si acrisoare, se foloseste la compot si prajituri, in Germania este foarte mult utilizata. Frunzele sunt toxice. Vei vedea tije de rabarbura deruland pozele din timpul procesului de preparare a compotului, am sa postez si o poza nu prea reusita a tufei de rabarura din gradina noastra.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Ce este rabarbura si unde se gaseste ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

17 voturi

Ingrediente

  • 10-12 tije de rabarbura
  • 800 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • menta uscata
  • 1 vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

gelu

1. Toate cele trei denumiri sunt corecte; 2. Se gaseste in supermarketuri la categoria „fructe”. Ex.: Lidl, Kafland; 3. Nu verifica nimeni textele? Ce inseamna „intrun cratit”?

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Limonada cu visine

Limonada cu visine

Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta

1 vot    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Nectar de corcoduse

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o)

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi