Limba este un aperitiv consistent, poate constitui un fel principal la pranz sau o cina satioasa. Este una dintre mancarurile noastre preferate. Acum am preparat-o cu sos picant dulce acrisor.
Spalati bine limba cu apa rece si tineti-o in apa cel putin 10-15 minute, ca sa iasa sangele. Puneti-o la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma, apoi adaugati legumele curatate lasate intregi. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, o ora si jumatate (se poate fierbe si in oala de fiert sub presiune, va fierbe ceva mai repede, in mai putin de o ora.
Scoateti limba din zeama in care a fiert si lasati-o sa se racoreasca 4-5 minute. Intre timp preparati sosul picant dulce acrisor astfel: puneti intr-un castronel mustar, galbenus, sare, piper, zahar, amestecati cu uleiul (cu un tel sub forma de para), adaugati zeama de lamaie (otet daca mai este nevoie) si smantana.
Din legumele ramase puteti prepara o salata de legume fara carne (tip boeuf), un sos de legume sau o supa.
Curatati limba de piele, taiati-o felii de 5-8 mm grosime si asezati feliile pe un platou sub forma de coronita ca sa ramana in mijloc un cuib in care veti turna sosul. Garnisiti cu peperoni si patrunjel verde.
Pofta buna.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii