Cosulete cu suncã si ciuperci (Empadas de fiambre e cogumelos)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu suncã si ciuperci (Empadas de fiambre e cogumelos)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 gr. fãinã
  • 60 gr. unt
  • sare
  • 1 ou
  • se poate folosi si aluat foietaj din comert
  • Umplutura:
  • 1 ceapã micã tocatã
  • 2-3 cãtei de usturoi tocati
  • cca. 200 gr. suncã (am avut de curcan)sau ce avem in casa
  • 1 conservã de ciuperci
  • piper, sare, ierburi aromate
  • otet balsamic
  • ulei de susan
  • sos de soia
  • Decor:
  • fire de cepsoarã

Mod de preparare

Aceste cosulete le-am gãtit împreunã cu vecina si prietena mea Tania , ea are cont pe Bucãtãras.ro cu numele de "gamilici", la retete specific portugheze.

Am mai gãtit împreunã, de data asta pt.copii prietenilor nostri.

1)Pt. aluat:

Amestecã fãina cu untul topit, sare si ou.

Pune apa, putin câte putinã pânã obtinem un aluat usor de lucrat. Pune fãinã dacã mai trebuie.

Intinde aluatul pe masa tapetatã cu fãinã si decupeazã cerculete cu ajutorul unei cãni sau forme.

2)Unge cu unt si tapeteazã cu fãinã forme mici de chec.

3)Pt. umpluturã:

Pune la cãlit în putin ulei de mãsline sau unt, ceapa, usturoiul, sunca tocatã si ciupercile scurse.

Apoi, otet balsamic, ulei de susan, sos de soia si verdeatã dupã plac.

Sare si piper.

4)Se umplu cosuletele si se dau la copt, cca. 20-25 min.

Am decorat cu fire de cepsoarã.

Poftã bunã!

Multumesc Tania :) Bj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise