autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema de ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu. Cand compozitia a ajuns la fierbere se opreste focul si se raceste.


Cu o lingura sau un polonic se toarna treptat peste untul spuma.


Se amesteca bine pana cand se obtine o crema.


Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Patrik , 21 martie 2010

    Cu 250 ml de lapte iti iese mai degreaba un lapte cu cacao decat crema de ciocolata.

  • Fara foto

    Robi , 13 martie 2010

    nu e chiar asa cum ma asteptam

  • Fara foto

    alex , 20 noiembrie 2009

    cum se topeste ciocolata menaj

    • Fara foto

      eugen , 06 noiembrie 2009

      se obtine o crema adevarata dar lapte doar 2 linguri (250 ml. e ciorba)si doar 250 gr. unt ps. mai puneti si putin suflet

    • Fara foto

      eugen , 06 noiembrie 2009

      se obtine o crema adevarata dar lapte doar 2 linguri (250 ml. e ciorba)si doar 250 gr. unt ps. mai puneti si putin suflet

    • Fara foto

      Aura , 22 septembrie 2009

      Da, e foarte bine scrisa. Probabil ca personajul "oare" nu e in stare sa prajeasca un ou. Merge foarte bine si la torturi. Sora mea foloseste o reteta foarte asemanatoare la toate torturile onomastice. Mersi de reteta.

    • Fara foto

      dana , 07 septembrie 2009

      Da e foarte buna reteta! Ce e greu de inteles?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Cred ca se face o crema fiarta, care dupa ce se raceset, se indeseste. Probabil ca se adauga treptat peste untul batut spuma, se mixeaza pana la omogenizarea cremei.

    • Fara foto

      oare , 14 august 2009

      Ce reteta e asta? nici macar nu e scrisa corect... si nu are logica ... nu ma astept la rezultate bune..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

347 voturi

Ingrediente

  • 250ml lapte
  • 250g zahar
  • 1 buc ou
  • 500g unt
  • 50g cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

400 voturi    21 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Patrik

Cu 250 ml de lapte iti iese mai degreaba un lapte cu cacao decat crema de ciocolata.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim

32 voturi    25 comentarii
1h
Budinci