autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema de ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu. Cand compozitia a ajuns la fierbere se opreste focul si se raceste.


Cu o lingura sau un polonic se toarna treptat peste untul spuma.


Se amesteca bine pana cand se obtine o crema.


Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Patrik , 21 martie 2010

    Cu 250 ml de lapte iti iese mai degreaba un lapte cu cacao decat crema de ciocolata.

  • Fara foto

    Robi , 13 martie 2010

    nu e chiar asa cum ma asteptam

  • Fara foto

    alex , 20 noiembrie 2009

    cum se topeste ciocolata menaj

    • Fara foto

      eugen , 06 noiembrie 2009

      se obtine o crema adevarata dar lapte doar 2 linguri (250 ml. e ciorba)si doar 250 gr. unt ps. mai puneti si putin suflet

    • Fara foto

      eugen , 06 noiembrie 2009

      se obtine o crema adevarata dar lapte doar 2 linguri (250 ml. e ciorba)si doar 250 gr. unt ps. mai puneti si putin suflet

    • Fara foto

      Aura , 22 septembrie 2009

      Da, e foarte bine scrisa. Probabil ca personajul "oare" nu e in stare sa prajeasca un ou. Merge foarte bine si la torturi. Sora mea foloseste o reteta foarte asemanatoare la toate torturile onomastice. Mersi de reteta.

    • Fara foto

      dana , 07 septembrie 2009

      Da e foarte buna reteta! Ce e greu de inteles?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Cred ca se face o crema fiarta, care dupa ce se raceset, se indeseste. Probabil ca se adauga treptat peste untul batut spuma, se mixeaza pana la omogenizarea cremei.

    • Fara foto

      oare , 14 august 2009

      Ce reteta e asta? nici macar nu e scrisa corect... si nu are logica ... nu ma astept la rezultate bune..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

347 voturi

Ingrediente

  • 250ml lapte
  • 250g zahar
  • 1 buc ou
  • 500g unt
  • 50g cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

400 voturi    21 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Patrik

Cu 250 ml de lapte iti iese mai degreaba un lapte cu cacao decat crema de ciocolata.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Spume si creme dulci
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim

30 voturi    24 comentarii
1h
Budinci
Bircher Muesli

Bircher Muesli

Amestecam doua treimi din fulgii de ovaz cu iaurtul si lasam totul intr-un bol cam 10-15 minute, pana cand fulgiii se inmoaie putin.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci