Dovlecei umpluti cu branza topita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti cu branza topita

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei tineri (~200 g bucata)
  • 6 felii de branza topita
  • 1/2 gogosar acru
  • 2 peperoni
  • 1 ou
  • 4 linguri faina
  • 4 felii de paine
  • 3 lingurite seminte de susan
  • 150 ml ulei
  • sare, piper, condimente pentru friptura, paprika

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja, scobiti-i in mijloc cu un cutitas special de scos cotoare (vezi video) si condimentati-i putin. Lasati-i sa stea cateva minute cu condimentele. Intre timp rulati feliile de branza topita in jurul unor fasii de gogosar si preparati din ou, faina si putina apa un aluat putin mai grosut decat cel de clatite (eu l-am preparat intr-un blender). Introduceti cu grija in dovlecei cate doua felii de branza topita rulate si astupati la capete cu cate o feliuta rotunda taiata din miezul pe care l-ati scos.

Tavaliti dovleceii prin aluat si presarati deasupra susan. Puneti-i la prajit intr-o tigaie antiaderenta in care ati incins uleiul cu partea cu susan in jos, apoi presarati susan si deasupra. Lasati 5 minute sa se prajeasca la foc mic, apoi intoarceti-i din cand in cand pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Scoateti dovleceii pe hartie absorbanta. Taiati painea baghete, dati-le prin aluatul ramas si puneti-le la prajit in uleiul ramas de la dovlecei. Prajiti baghetele cate 1-2 minute pe fiecare parte, scoateti-le pe hartie absorbanta si presarati-le cu susan.

Asezati pe un platou dovlecei intregi, unul taiat felii de ~2 cm grosime iar de jur de imprejur baghetele si decorati cu verdeata, peperoni, gogosari, etc.

Am fost cu totii surprinsi si incantati de un gust nou si foarte rafinat. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise