festivalul blogurilor gustoase

autor:

husni

» » Dulciuri diverse

DULCEATA DE COJI DE PEPENE ROSU

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

De la pepene,se intrebuinteaza partea alba,de la coaja(poate fi oricit de groasa),impreuna cu o portiune f. subtire din miezul rosu,care va colora putin dulceata.Coaja verde se indeparteaza.


Partea alba se taie cubulete,sau oricum vrem.Este preferabil sa se taie cu cutitul riglat,pt aspect.


Pt.1,5 kg coji fasonate,se pune sa fiarba 2 l apa cu 300 ml otet.Cind apa si otetul clocotesc,se adauga cojile si se lasa sa fiarba cca 1 ora ,sau mai mult,pina cind acestea capata un aspect sticlos,transparent.Otetul le intareste,de aceea fierb greu.Daca se fierb direct in sirop,se vor muia.


Dupa aceea,se pun in strecuratoare,se limpezesc bine la un jet de apa,se scurg,chiar se storc putin cu mina,apoi se cintaresc.Greutatea cojilor va fi egala cu greutatea zaharului.


Zaharul se dizolva in apa;cind da in clocot se pun cojile de pepene,coaja rasa de lamiie,vanilia,cele 3 lamii(curatate de coaja,se curata si de coaja alba,care e f.amara);cele 3 lamii se taie cubulete;nu se pune zeama de lamiie;e suficienta,zeama de lamiie,lasata de cele 3 lamii, cind le taiem.


Se fierbe totul(nu direct pe flacara;eu folosesc un disc metalic;se poate folosi o tigla),pina se leaga siropul;nu trebuie sa se lege prea mult,caci va capata gust de caramel.


Dulceata,fierbinte,se pune in borcane f. curate si f.uscate.


Borcanele,pline,se lasa la racit(cam 2 zile),invelite in 2 paturi.Dupa ce se racesc se inmagazineaza.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioan Lucian Dinus , 20 august 2013

    yami

  • Fara foto

    Nita Danut , 04 august 2013

    super buna.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Este un deliciu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Tare buna aste Camelia. Fac si eu, ne place mult.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      si eu pregatesc dulceata!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Am adaugat de mult reteta la retete favorite. De ce n-am scris si un comentariu? E o reteta interesanta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      E interesanta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Suna bine!

    • Fara foto

      husni , 14 august 2009

      Faceti,aceasta dulceata !Nu veti regreta !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Dulceata de pepene verde din coaja pepenelui este foarte gustoasa,mama mea facea cand eram copii,Felicitari pentru reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Interesanta reteta. Nimic nu se pierde merita incercata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

16 voturi

Ingrediente

  • -1 kg de coji de pepene rosu(cintarite dupa ce au fost fierte in apa cu otet).Cca 1,5 kg coaja de pepene rosu,inainte de fierbere
  • -300 ml otet(9 grade)
  • -1 kg zahar
  • -0,5 l apa
  • -3 lamii
  • -2 lingurite cu virf,coaja de lamiie
  • rasa
  • -vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

29 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri

Lichior de cafea

Intr-o sticla(borcan),se pune cafeaua,batonul de vanilie si alcoolul.Se mesteca,prin rasturnare.Se

4 voturi    4 comentarii
30 min
Cocteiluri si lichioruri

Ioan Lucian Dinus

yami

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Scoici fragede

Scoici fragede

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse