Stafidele se inmoaie in apa. Miezul de dovleac se razuieste pe razatoarea cu gauri mari, se pune la fiert la foc domol cu 2 pahare de apa, se fierbe pana se inmoaie, se paseaza cu un mixer vertical obtinandu-se un pireu. Intre timp, citricele se storc, iar in zeama rezultata se adauga stafidele scurse de apa, vanilia, zaharul tos si se fierbe pana se leaga ca un sirop. Se adauga pireul de dovleac si se continua fierberea la foc domol, amestecand mereu cu o lingura de lemn pana cand dulceata are consistenta dorita, dupa care se pune in borcane spalate, sterilizate in cuptor, se inchid cu capace cu filet sau se leaga celofan dublu. Borcanele se pun la dunst uscat pana ziua urmatoare cand depozitam dulceata in camara.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii