autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare prajiti

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ kg. ficati de pasare, 2-3 linguri faina, 150 gr. unt, 150 gr. ulei, 5 buc. rosii, sare, piper, 1 catel de usturoi, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

34 voturi

Mod de preparare

Se iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in parti egale. Intr-un alt vas se pregateste urmatorul sos: rosiile fara pielita si seminte, tocate, se sareaza, pipereaza si se pun in ulei cu sare, piper, si usturoiul tocat si putin patrunjel.


Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc domol 20 minute, dupa care se baga ficateii.


Se lasa sa dea citeva clocote cu sosul, apoi se serveste calda.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Bucata de carne se condimenteaza cu sare si piper macinat.Se prajeste pe tigaia grill pentru a forma

18 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    jp (Maestru bucatar):

    Am facut-o de 2 ori, si e usoara si buna... Ideea e sa spalati bine de tot ficatul.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anda Dinca , 23 iulie 2015

    ficateii nu se sareaza inainte daca nu vrei sa se intareasca..

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Sunt gustosi!

  • Fara foto

    camy , 17 aprilie 2010

    e super reteta, chiar si un incepator poate sa o faca, e usor de preparat si e super gustoasa.:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      O bunatate...Imi plac mult ficateii de pui,la gratar,sote,pane,cu usturoi...Sunt deliciosi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

34 voturi

Ingrediente

  • ½ kg. ficati de pasare
  • 2-3 linguri faina
  • 150 gr. unt
  • 150 gr. ulei
  • 5 buc. rosii
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Sunt gustosi!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Amestec mexican cu pui

Amestec mexican cu pui

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele și apa cat sa acopere ciocanelele.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara

Ostropel cu cocos de tara

Deoarece carne de pasare de casa fierbe mai greu. Eu portionez cocos/gaina , spal carnea bine si o pun la fiert aproape 1 si 30 minute.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne