autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare prajiti

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ kg. ficati de pasare, 2-3 linguri faina, 150 gr. unt, 150 gr. ulei, 5 buc. rosii, sare, piper, 1 catel de usturoi, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

34 voturi

Mod de preparare

Se iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in parti egale. Intr-un alt vas se pregateste urmatorul sos: rosiile fara pielita si seminte, tocate, se sareaza, pipereaza si se pun in ulei cu sare, piper, si usturoiul tocat si putin patrunjel.


Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc domol 20 minute, dupa care se baga ficateii.


Se lasa sa dea citeva clocote cu sosul, apoi se serveste calda.


  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    jp (Maestru bucatar):

    Am facut-o de 2 ori, si e usoara si buna... Ideea e sa spalati bine de tot ficatul.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anda Dinca , 23 iulie 2015

    ficateii nu se sareaza inainte daca nu vrei sa se intareasca..

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Sunt gustosi!

  • Fara foto

    camy , 17 aprilie 2010

    e super reteta, chiar si un incepator poate sa o faca, e usor de preparat si e super gustoasa.:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      O bunatate...Imi plac mult ficateii de pui,la gratar,sote,pane,cu usturoi...Sunt deliciosi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

34 voturi

Ingrediente

  • ½ kg. ficati de pasare
  • 2-3 linguri faina
  • 150 gr. unt
  • 150 gr. ulei
  • 5 buc. rosii
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Sunt gustosi!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele de patrunjel se toc marunt. Peste

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne