autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare prajiti

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in parti egale. Intr-un alt vas se pregateste urmatorul sos: rosiile fara pielita si seminte, tocate, se sareaza, pipereaza si se pun in ulei cu sare, piper, si usturoiul tocat si putin patrunjel.


Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc domol 20 minute, dupa care se baga ficateii.


Se lasa sa dea citeva clocote cu sosul, apoi se serveste calda.


  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    jp (Maestru bucatar):

    Am facut-o de 2 ori, si e usoara si buna... Ideea e sa spalati bine de tot ficatul.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Sunt gustosi!

  • Fara foto

    camy , 17 aprilie 2010

    e super reteta, chiar si un incepator poate sa o faca, e usor de preparat si e super gustoasa.:)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    O bunatate...Imi plac mult ficateii de pui,la gratar,sote,pane,cu usturoi...Sunt deliciosi.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

34 voturi

Ingrediente

  • ½ kg. ficati de pasare
  • 2-3 linguri faina
  • 150 gr. unt
  • 150 gr. ulei
  • 5 buc. rosii
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Sunt gustosi!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de legume

Piept de pui cu garnitura de legume

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie felii subtiri, ca pentru snitele, insa fara a-l mai bate.Il punem la marinat 30 de minute

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Galette din cartofi cu piept de curcan

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem fasiute. Sotam ceapa in 2 linguri

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne