autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Friptura de miel

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Ingrediente
3 kg carne de miel, 1 sira coasta de miel, 2-3 legaturi de ceapa, 1-2 bucati ardei gras, 1 fir de praz, 1 frunza de dafir, 1 legatura de usturoi verde, cimbru, sare, piper, 100 ml vin allb sec, , Pt a dispare mirosul specific carnii de miel, vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa., , Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii noastre dupa cum urmeaza:, 5 catei de usturoi, 200 ml vin alb sec, 70 ml de ulei, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, 1 morcov, ½ de telina, 1 lingura de miere, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 55 min

7 voturi

Mod de preparare

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor.


Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel, adaugam ceapa si usturoiul verde, taiem ardeii fasii si adaugam si prazul, saram si piperam si dam la cuptor. Adaugam vinul si putina apa si dam la cuptor 45-50 de minute. Dupa primele 15-20 de minute deschidem cuptorul si punem cu lingura din tava, lichidul rezultat din coacerea carnei si legumelor, repetam aceasta operatiune de mai multe ori. Inainte de a scoate carnea de la cuptor verificam bine.


Pofta Buna
Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor.


Luam o
Retete
Alte retete din Fripturi

Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Am pus carnea la marinat vreo 8 ore, pe balcon (era rece!) intr-un amestec din: vin alb (o cana),

8 voturi    9 comentarii
2h 10 min
Fripturi

Friptura de miel

Carnea curatata si spalata foarte bine, se pregateste astfel: - se opareste pentru 10 minute in

13 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Fripturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Foarte buna Nico, in fiecare an e prezenta pe masa de Paste fripturica de miel.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

    Excelent!***** Si prezentarea de 5*****!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

55 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg carne de miel
  • 1 sira coasta de miel
  • 2-3 legaturi de ceapa
  • 1-2 bucati ardei gras
  • 1 fir de praz
  • 1 frunza de dafir
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin allb sec
  • Pt a dispare mirosul specific carnii de miel
  • vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa.
  • Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii noastre dupa cum urmeaza:
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 70 ml de ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • 1 lingura de miere
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul

2 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Rulou Brasovean 1 portie

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele.

1 vot    0 comentarii
45 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna Nico, in fiecare an e prezenta pe masa de Paste fripturica de miel.

Adauga reteta
Retete
din Fripturi
piept de porc umplut

piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi