festivalul blogurilor gustoase

autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Friptura de miel

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor.


Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel, adaugam ceapa si usturoiul verde, taiem ardeii fasii si adaugam si prazul, saram si piperam si dam la cuptor. Adaugam vinul si putina apa si dam la cuptor 45-50 de minute. Dupa primele 15-20 de minute deschidem cuptorul si punem cu lingura din tava, lichidul rezultat din coacerea carnei si legumelor, repetam aceasta operatiune de mai multe ori. Inainte de a scoate carnea de la cuptor verificam bine.


Pofta Buna

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Foarte buna Nico, in fiecare an e prezenta pe masa de Paste fripturica de miel.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

    Excelent!***** Si prezentarea de 5*****!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

55 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg carne de miel
  • 1 sira coasta de miel
  • 2-3 legaturi de ceapa
  • 1-2 bucati ardei gras
  • 1 fir de praz
  • 1 frunza de dafir
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin allb sec
  • Pt a dispare mirosul specific carnii de miel
  • vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa.
  • Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii noastre dupa cum urmeaza:
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 70 ml de ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • 1 lingura de miere
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Para Coquet

Se decojesc perele, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Muschi de porc la tava

Se ia fiecare bucata de muschi in parte se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de

8 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

Ciorba de miel

Se curata leguminoasele si se toaca marunt, la fel se procedeaza si cu ceapa. Carnea se spala si

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna Nico, in fiecare an e prezenta pe masa de Paste fripturica de miel.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe ce le-am scos din marinada

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi
Beef Wellington

Beef Wellington

Aceasta reteta este o legenda a bucatariei englezesti si poarta numele unui duce. Se spune ca preparatul este numit in cinstea ducelui

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi