autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Friptura de miel

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Ingrediente
3 kg carne de miel, 1 sira coasta de miel, 2-3 legaturi de ceapa, 1-2 bucati ardei gras, 1 fir de praz, 1 frunza de dafir, 1 legatura de usturoi verde, cimbru, sare, piper, 100 ml vin allb sec, , Pt a dispare mirosul specific carnii de miel, vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa., , Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii noastre dupa cum urmeaza:, 5 catei de usturoi, 200 ml vin alb sec, 70 ml de ulei, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, 1 morcov, ½ de telina, 1 lingura de miere, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 55 min

7 voturi

Mod de preparare

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor.


Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel, adaugam ceapa si usturoiul verde, taiem ardeii fasii si adaugam si prazul, saram si piperam si dam la cuptor. Adaugam vinul si putina apa si dam la cuptor 45-50 de minute. Dupa primele 15-20 de minute deschidem cuptorul si punem cu lingura din tava, lichidul rezultat din coacerea carnei si legumelor, repetam aceasta operatiune de mai multe ori. Inainte de a scoate carnea de la cuptor verificam bine.


Pofta Buna

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Foarte buna Nico, in fiecare an e prezenta pe masa de Paste fripturica de miel.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

    Excelent!***** Si prezentarea de 5*****!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

55 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg carne de miel
  • 1 sira coasta de miel
  • 2-3 legaturi de ceapa
  • 1-2 bucati ardei gras
  • 1 fir de praz
  • 1 frunza de dafir
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin allb sec
  • Pt a dispare mirosul specific carnii de miel
  • vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa.
  • Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii noastre dupa cum urmeaza:
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 70 ml de ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • 1 lingura de miere
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul

1 vot    0 comentarii
40 min
Fripturi

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Rulou Brasovean 1 portie

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna Nico, in fiecare an e prezenta pe masa de Paste fripturica de miel.



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Kalua Pig

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca , captusita cu pietre, care retin

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul de apa prin tamponare si le lasam

1 vot    0 comentarii
40 min
Fripturi