autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Friptura de miel

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Ingrediente
3 kg carne de miel, 1 sira coasta de miel, 2-3 legaturi de ceapa, 1-2 bucati ardei gras, 1 fir de praz, 1 frunza de dafir, 1 legatura de usturoi verde, cimbru, sare, piper, 100 ml vin allb sec, , Pt a dispare mirosul specific carnii de miel, vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa., , Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii noastre dupa cum urmeaza:, 5 catei de usturoi, 200 ml vin alb sec, 70 ml de ulei, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, 1 morcov, ½ de telina, 1 lingura de miere, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 55 min

7 voturi

Mod de preparare

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor.


Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel, adaugam ceapa si usturoiul verde, taiem ardeii fasii si adaugam si prazul, saram si piperam si dam la cuptor. Adaugam vinul si putina apa si dam la cuptor 45-50 de minute. Dupa primele 15-20 de minute deschidem cuptorul si punem cu lingura din tava, lichidul rezultat din coacerea carnei si legumelor, repetam aceasta operatiune de mai multe ori. Inainte de a scoate carnea de la cuptor verificam bine.


Pofta Buna
Retete
Alte retete din Fripturi

Friptura de miel cu salata de cartofi

Pregatim carnea cu o seara inainte (este cel mai important lucru). Spalam carnea, o stergem putin

1 vot    0 comentarii
3h
Fripturi

Friptura de miel la cuptor

Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Foarte buna Nico, in fiecare an e prezenta pe masa de Paste fripturica de miel.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

    Excelent!***** Si prezentarea de 5*****!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

55 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg carne de miel
  • 1 sira coasta de miel
  • 2-3 legaturi de ceapa
  • 1-2 bucati ardei gras
  • 1 fir de praz
  • 1 frunza de dafir
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin allb sec
  • Pt a dispare mirosul specific carnii de miel
  • vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa.
  • Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii noastre dupa cum urmeaza:
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 70 ml de ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • 1 lingura de miere
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul

2 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Rulou Brasovean 1 portie

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna Nico, in fiecare an e prezenta pe masa de Paste fripturica de miel.



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Piept de pui cu seminţe

Piept de pui cu seminţe

Curăţaţi şi tăiaţi bucăţi pieptul de pui. Spălaţi şi tocaţi prazul, feniculul, apio, ardeiul şi mărarul. Puneţi două

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Aripioare glazurate cu legume picante

Aripioare glazurate cu legume picante

In tigaia wok pui uleiul si il incingi. Toci morcovii fierti cubulete si ii amesteci cu mazarea si porumbul, dupa care le pui in tigaie

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi