Gem de piersici

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Gem de piersici

Ingrediente

  • 1kg piersici
  • 600g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • borcane si capace

Mod de preparare

Spalam si curatam de coaja piersicile,eliminam samburii si cantarim 1 kg de fructe;

Amestecam fructele cu zaharul tos si scortisoara ,daca va place gustul,si lasam in frigider 1 ora;

Punem fructele pe foc la flacara mica,amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn;

Timpul de cuoacere poate varia in functie de fructe,daca sunt mai zemoase sau nu;

Cu un blender pasam fructele si omogenizam,dupa care le punem pe foc cam 5 minute ;

Sterilizam bine borcanele si capacele(acestea nu trebuie sa fie bombate),turnam gemul in borcanele uscate bine ,inchidem si rasturnam borcanul pe capac,in modul acesta se vor sigila!

Le lasam sa se raceasca le stergem cu un prosop umed le etichetam si la camara cu ele,cel putin pana vor rezista!

Scortisoara ii va da gemului un gust deosebit,eu ador gemul cu scortisoara la micul dejun,cu paine prajita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise