Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât mai puțin sărat. Măcinăm fin aproximativ 100 gr de fistic împreună cu jumate din cantitatea de zahăr.
Într-o oală cu fund dublu, punem la foc mic laptele împreună cu pudra de fistic. Se amestecă continuu iar când laptele începe să fiarbă se ia de pe foc. Într-un bol mixăm gălbenușurile cu restul de zahăr și esența de vanilie sau migdale. Se va obține o cremă lipicioasă ce o turnăm peste lapte.
Punem laptele din nou la foc mic și amestecăm continuu, aproximativ 10 minute, până ce compoziția devine o cremă moale. Crema astfel obținută se lasă la răcit timp de 1 -2 ore.
Peste crema rece adăugăm fisticul rămas, mărunțit și frișca lichidă. Mixăm până obținem o cremă subțire și gata....Turnăm în boluri și punem înghețata la congelator.
Și iată că avem acasă, adevărata înghețată cu fistic.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii