autor:

Fara foto

» » Inghetate

inghetata de casa

Autor: cristina vodita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina vodita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
1 l frisca lichida 10 linguri de zahar, 10 oua, cacao, esenta de vanilie, bucatele de ciocolata, o lingura ness

Dificultate: Redusa Timp: 1h

69 voturi

Mod de preparare

se bate frisca spuma tare; se bat albusurile cu zaharul spuma tare, apoi se adauga si galbenulurile; cele doua compozitii (frisca si compozitia cu oua) se amesteca bine intr-un vas mare, apoi se imparte in patru parti egale;


-in prima parte pe pune o lingura de cacao si se amesteca bine cu mixerul;


-in a doua parte se adauga o esenta de vanilie;


-in a treia parte se adauga bucatele de ciocolata; a patra parte se aduga lingura de ness;


de asemenea, o alta varianta ar fi ca inghetata sa fie asezata direct in cupe, inainte de a fi data la congelator.


cele patru parti gata preparate se asaza in orice ordine doriti, una peste alta, intr-o cratita mare; se pune la congelator timp de 24 de ore; cand se scoate de la congelator, se incalzeste cratita foarte putin pe deasupra flacarii, cat sa se desprinda de pe peretii cratitei, apoi se rastoarna pe un platou. pe deasupra se presara ciocolata rasa sau se orneaza cu fructe de sezon, dupa preferinte.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitrașcu Schiop Florica Nicoleta , 08 septembrie 2013

    Superrrrrrrrrrrrrrrrrr!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

69 voturi

Ingrediente

  • 1 l frisca lichida 10 linguri de zahar
  • 10 oua
  • cacao
  • esenta de vanilie
  • bucatele de ciocolata
  • o lingura ness

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de cristina vodita

maioneza de usturoi

se piseaza foarte marunt grauntii de usturoi, folosind aparatul special, apoi se freaca usturoiul

1 vot    0 comentarii
10 min
Mancaruri cu carne

ied la ceaun

pe fundul ceaunului se asaza cateva foi de varza acra, dupa care se asaza bucatile de carne, peste

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

sala de biscuiti traditional

intr-o cratita se pun la foc mic laptele , zaharul si cacaoa pana ce devine o compozitie legata;

1 vot    2 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Inghetate
inghetata de ciocolata

inghetata de ciocolata

Ouale intregi se bat bine adaugand faina in care am pus zaharul si sarea, apoi laptele. Punem vasul la fiert la bain-marie si lasam

26 voturi    7 comentarii
3h
Inghetate
Vis in alb

Vis in alb

Laptele si 100 gr de smantana se pun intr-un vas si se incalzesc.Pastaia de vanilie se cresteaza pe lateral si se scot semintele.Se

1 vot    2 comentarii
30 min
Inghetate