Inghetata de vanilie

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de vanilie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • vanilie
  • 1l lapte
  • optional - frisca

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul pina nu se mai simte zaharul.

Intre timp se pune laptele la fiert si cind clocoteste se stinge focul si se adauga vanilia-se acopera si se lasa un sfert de ora.Se toarna laptele incet peste oua-egalizare de temperatura-se amesteca si se strecoara printr-o sita deasa.Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit amestecand pina se ingroasa astfel incit scotind lingura sa ramana un strat de crema pe ea.Se ia de pe foc amestecind din cind in cind pina se raceste.Se toarna intr-un vas si se ingheata.

Daca doriti cind este aproape inghetata se poate adauga 2-3 linguri de frisca batuta si se mai invarteste pina se intareste complect.

Se lasa cateva ore la congelator dupa care se poate servi.

Se poate face praline ca o complectare la inghetata.Se ard 100gr de zahar -rumen deschis la care se adauga migdale sau nuci,se amesteca ca zaharul sa cuprinda totul.Se toarna compozitia pe o plansa de lemn udata cu apa si dupa ce se intareste se piseaza marunt si se amesteca cu crema de vanilie si se da la inghetat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise