autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Lapte de pasare cu vanilie

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas si vanilia. Albusurile se bat spuma.


Cind laptele da in clocot se iau cu o lingura de metal bulgari de albus care se pun in lapte sa fiarba cite un minut.


Se scot cu lingura cu gauri si se aseaza pe o sita ca sa se scurga.


Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se amesteca galbenusurile si se pune pe foc la Baine Marie pina se ingroasa.


Se toarna crema intr-o compotiera si se pun deasupra bulgarii din albus.


  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rozsa Rozalia , 17 februarie 2015

    foarte bun ,am facut de multe ori super de bun .

  • Fara foto

    Hidisan Corina , 15 iulie 2014

    da am facut si e delicios!am stiut reteta din copilarie dar am uitat-o!multumesc!

  • Fara foto

    Cornelia Hosu , 30 aprilie 2014

    acuma incerc sa o fac

    • Fara foto

      Adriana Munteanu , 20 decembrie 2013

      inca nu dar o sa incerc nu am auzit niciodata de lapte depasare doar ca o gluma am luato

    • Fara foto

      Elena Corb , 01 septembrie 2013

      MULTUMESC, E SUPERB

    • Fara foto

      Mirela , 18 august 2013

      Trebuie sa reduceti la jumatate cantitatea de zahar pt ca altfel riscati sa nu puteti manca. 100 gr este exagerat de mult zahar.

    • Fara foto

      mihaela , 23 ianuarie 2010

      super delicios.simplu ,rapid,gustos, de asta avem nevoie. incercati cu incredere.

    • Fara foto

      Camelia , 10 noiembrie 2009

      Buna si eu fac aceasta reteta dar nu pun faina ci pun o budinca de vanilie.Iese bine si nu necesita fierbere multa.Praful de budinca il amestec cu un pic de lapte asa cum se cere si apoi pun galbenusurile si apoi fac cum se face normal o budinca.

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      si eu stiu retea cum zice ana,si eu pun 3-4 linguri de faina pentru ca nu imi place laptele asa lichid....

    • Fara foto

      Ana , 30 august 2009

      Buna, eu stiu reteta asa: 1 l lapte; 5 oua; 200 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, 3 lingurite faina Si intr-adevar fara faina nu cred ca se leaga! Alt sfat important...dupa ce ai luat laptele de pe foc si s-a racit, toarna PUTIN lapte peste galbenusurile frecate sa ajunga la aceiasi temp. Se pune laptele la loc pe foc, se adauga galbenusurile amestecand continuu. Succes la gatit fetelor

    • Fara foto

      costi , 27 august 2009

      Intr-adevar, lasi sa fiarba o gramada si nu se ingroasa. Am pus niste faina sa se lege, abia atunci s-a ingrosat cat de cat.

    • Fara foto

      oana , 20 iulie 2009

      Nici nu trebuie sa se ingroase foarte tare. Ramane lichida. Reteta este corecta si desertul foarte gustos.

    • Fara foto

      cristina , 17 ianuarie 2009

      Am fiert laptele o ora si jumatate si tot neingrosat o ramas, o reteta de tata prastia, mai invata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

416 voturi

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • 1 praf vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

400 voturi    21 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Rozsa Rozalia

foarte bun ,am facut de multe ori super de bun .

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim

30 voturi    25 comentarii
1h
Budinci
Bircher Muesli

Bircher Muesli

Amestecam doua treimi din fulgii de ovaz cu iaurtul si lasam totul intr-un bol cam 10-15 minute, pana cand fulgiii se inmoaie putin.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci