autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de urzici

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2-4 legaturi de urzici, 2-3 cepe, cativa catei de usturoi, 200 ml untdelemn, dupa gust piper, sare, cimbru, menta, marar verde tocat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

146 voturi

Mod de preparare

Se spala urzicile in mai multe ape, se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se pastreaza o cana din fiertura pentru a adauga la mancare, se toaca marunt. Intr-un vas se caleste ceapa taiata marunt pana devine aurie, se adauga usturoiul tocat sau zdrobit, si zeama in care au fiert urzicile. Cand au fiert putin, se adauga sare, piper, cimbru, menta, marar si patrunjel tocat marunt, eventual putine rosii din bulion sau chiar bulion concentrat.


Se adauga urzicile si se lasa la cuptor inca 20-25 min.


Se serveste simpla, rece sau calda, sau alaturi de cartofi natur.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria-Antoanela Gavrilescu , 12 aprilie 2014

    A iesit foarte buna!!!

  • Fara foto

    Tina Alexandrescu , 27 martie 2014

    nu cred ca e buna

  • Fara foto

    Bichir Alina Valentina , 16 martie 2014

    nu a mers

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

146 voturi

Ingrediente

  • 2-4 legaturi de urzici
  • 2-3 cepe
  • cativa catei de usturoi
  • 200 ml untdelemn
  • dupa gust piper
  • sare
  • cimbru
  • menta
  • marar verde tocat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu vinete

Tocanita cu vinete

Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute ,dupa care le punem intr-o strecuratoare

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciocanele de pui cu legume.

Ciocanele de pui cu legume.

Toate ingredientele sant puse impreuna deci ne trebuie o tigaie mai inalta. Punem tigaia la incins cu ulei si pasta de ardei iute. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne