autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de urzici

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2-4 legaturi de urzici, 2-3 cepe, cativa catei de usturoi, 200 ml untdelemn, dupa gust piper, sare, cimbru, menta, marar verde tocat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

146 voturi

Mod de preparare

Se spala urzicile in mai multe ape, se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se pastreaza o cana din fiertura pentru a adauga la mancare, se toaca marunt. Intr-un vas se caleste ceapa taiata marunt pana devine aurie, se adauga usturoiul tocat sau zdrobit, si zeama in care au fiert urzicile. Cand au fiert putin, se adauga sare, piper, cimbru, menta, marar si patrunjel tocat marunt, eventual putine rosii din bulion sau chiar bulion concentrat.


Se adauga urzicile si se lasa la cuptor inca 20-25 min.


Se serveste simpla, rece sau calda, sau alaturi de cartofi natur.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de urzici ( ca la mama acasa)

1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece ( pentru ca e posibil sa mai gasim tije

37 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de urzici

Aceasta e reteta mea de mancare de urzici, o reteta de primavara, pentru a va improspata sangele

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria-Antoanela Gavrilescu , 12 aprilie 2014

    A iesit foarte buna!!!

  • Fara foto

    Tina Alexandrescu , 27 martie 2014

    nu cred ca e buna

  • Fara foto

    Bichir Alina Valentina , 16 martie 2014

    nu a mers

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

146 voturi

Ingrediente

  • 2-4 legaturi de urzici
  • 2-3 cepe
  • cativa catei de usturoi
  • 200 ml untdelemn
  • dupa gust piper
  • sare
  • cimbru
  • menta
  • marar verde tocat

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Mod de preparare pentru friptura : -Se spala bine puiul si se presoara din belsug cu ierburi aromate si sare,se introduce si in interiorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Legume de vara la cuptor

Legume de vara la cuptor

O reteta delicioasa si foarte usoara.Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Tocam ardeiul copt(al meu a fost congelat).

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi