autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de urzici

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2-4 legaturi de urzici, 2-3 cepe, cativa catei de usturoi, 200 ml untdelemn, dupa gust piper, sare, cimbru, menta, marar verde tocat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

146 voturi

Mod de preparare

Se spala urzicile in mai multe ape, se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se pastreaza o cana din fiertura pentru a adauga la mancare, se toaca marunt. Intr-un vas se caleste ceapa taiata marunt pana devine aurie, se adauga usturoiul tocat sau zdrobit, si zeama in care au fiert urzicile. Cand au fiert putin, se Adauga sare, piper, cimbru, menta, marar si patrunjel tocat marunt, eventual putine rosii din bulion sau chiar bulion concentrat.


Se adauga urzicile si se lasa la cuptor inca 20-25 min.


Se serveste simpla, rece sau calda, sau alaturi de cartofi natur.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de urzici

Se aleg urzicile si se spala f bine. Se pune ceapa taiata marunt la calit, apoi se adauga si morcovul

40 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de urzici cu usturoi

Pasul 1 Zdrobim usturoiul. Tocam marunt ceapa.Tocam cat mai fin urzicile scurse.   Pasul

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria-Antoanela Gavrilescu , 12 aprilie 2014

    A iesit foarte buna!!!

  • Fara foto

    Tina Alexandrescu , 27 martie 2014

    nu cred ca e buna

  • Fara foto

    Bichir Alina Valentina , 16 martie 2014

    nu a mers

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

146 voturi

Ingrediente

  • 2-4 legaturi de urzici
  • 2-3 cepe
  • cativa catei de usturoi
  • 200 ml untdelemn
  • dupa gust piper
  • sare
  • cimbru
  • menta
  • marar verde tocat

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar sa oparim spanacul in apa cu sare

19 voturi    16 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se curata cartofi se spala, apoi se taie in cuburi mai mari, iar intr-o oala se pun cartofi cu secretul gustului, condimente de cartofi

20 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi