autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Pastrav cu sos la cuptor

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Ingrediente
2 pastravi, 3 linguri unt, jumatate de ceapa (fasii), 4-5 catei de usturoi, 2 felii de lamaie, faina da grau, 1 lingura faina de porumb, 500 g smantana, 50 ml vin, 3 linguri conjac, sare, piper, foaie de dafin, oregano

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

241 voturi

Mod de preparare

Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie. o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie,vinul, conjacul si condimentele.Lasi sa clocoteasca 2-3 minute,asterni sosul peste pestele din vas.Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Crap de Dunare,pane cu mamaliguta si mujdei.

Se spala pestele,se da prin faina si apoi prin ou si iar prin faina.Se pune la prajit in ulei incins

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    leni (Bucatar sef):

    Multumesc pt reteta!Am facut-o recent,am urmat-o cu strictete si a iesit o bunatate!Singura mea problema a fost vinul-am avut unul sec.Data viitoare voi alege altceva,mi s-a parut ca era prea puternic in sos .

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Asa voi pregati pastravii!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

    Multumesc pentru reteta!

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Felicitari! Pastravul este o delicatesa.Reteat este foarte buna.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Interesanta,am sa incerc si eu.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      O reteta minunata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      E o bunatate!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Cel mai mult imi place pastravul, dar si merluciu.

    • Fara foto

      doiny , 11 mai 2010

      super reteta mai ales ca este si mamaliguta

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Imi place foarte mult pestele,iar reteta ta este extraordinara!Pregatesti si pastravul de la mine?!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      O reteta de nota 10. Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Bun, bun pastravul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Imi place pestele enorm,iar reteta ta este grozava...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      foarte bun pastravul, arata foaret gustos...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Cred ca o sa pregatesc si eu o asa bunatate !

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      super bun, ma omor dupa peste

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      E preferatul meu pestele pastrav! Bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Pastravul e pestele meu preferat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Bun,bun,tare bun...

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Super tentant chiar cautam o reteta cu peste la cuptor, o sa incerc reteta cu prima ocazie.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Imi place foatre mult ce a iesit. Sunt amatoare de peste gatit in toate modurile. Am sa incerc si aceasta reteta pentru ca deja am salivat de pofta.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Pastrav...yamyyy! E pestele meu preferat ! Sosul pregatit e pe masura asteptarilor mele Mai ai si mamaliga? Pofta buna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Îmi place păstrăvul şi cu smântână!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Mama ce bine arata........o delicatesa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte bun pastravul cu smantana

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

241 voturi

Ingrediente

  • 2 pastravi
  • 3 linguri unt
  • jumatate de ceapa (fasii)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 felii de lamaie
  • faina da grau
  • 1 lingura faina de porumb
  • 500 g smantana
  • 50 ml vin
  • 3 linguri conjac
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

19 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

mira (Chef de cuisine)

Asa voi pregati pastravii!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de peste

Saramura de peste

Pestele spalat,portionat,pudrat cu sare,se pune pe gratar impreuna cu rosia si ardeiii spalate;separat intr-un vas se pune apa,vegeta,sare,cimbru,rosia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora. Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste