autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Pastrav cu sos la cuptor

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie. o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie,vinul, conjacul si condimentele.Lasi sa clocoteasca 2-3 minute,asterni sosul peste pestele din vas.Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    leni (Bucatar sef):

    Multumesc pt reteta!Am facut-o recent,am urmat-o cu strictete si a iesit o bunatate!Singura mea problema a fost vinul-am avut unul sec.Data viitoare voi alege altceva,mi s-a parut ca era prea puternic in sos .

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Asa voi pregati pastravii!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

    Multumesc pentru reteta!

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Felicitari! Pastravul este o delicatesa.Reteat este foarte buna.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Interesanta,am sa incerc si eu.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      O reteta minunata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      E o bunatate!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Cel mai mult imi place pastravul, dar si merluciu.

    • Fara foto

      doiny , 11 mai 2010

      super reteta mai ales ca este si mamaliguta

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Imi place foarte mult pestele,iar reteta ta este extraordinara!Pregatesti si pastravul de la mine?!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      O reteta de nota 10. Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Bun, bun pastravul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Imi place pestele enorm,iar reteta ta este grozava...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      foarte bun pastravul, arata foaret gustos...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Cred ca o sa pregatesc si eu o asa bunatate !

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      super bun, ma omor dupa peste

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      E preferatul meu pestele pastrav! Bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Pastravul e pestele meu preferat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Bun,bun,tare bun...

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Super tentant chiar cautam o reteta cu peste la cuptor, o sa incerc reteta cu prima ocazie.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Imi place foatre mult ce a iesit. Sunt amatoare de peste gatit in toate modurile. Am sa incerc si aceasta reteta pentru ca deja am salivat de pofta.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Pastrav...yamyyy! E pestele meu preferat ! Sosul pregatit e pe masura asteptarilor mele Mai ai si mamaliga? Pofta buna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Îmi place păstrăvul şi cu smântână!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Mama ce bine arata........o delicatesa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte bun pastravul cu smantana

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

241 voturi

Ingrediente

  • 2 pastravi
  • 3 linguri unt
  • jumatate de ceapa (fasii)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 felii de lamaie
  • faina da grau
  • 1 lingura faina de porumb
  • 500 g smantana
  • 50 ml vin
  • 3 linguri conjac
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
  • oregano

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

mira (Chef de cuisine)

Asa voi pregati pastravii!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen. 2.Umpleti

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste