autor:

VALENTIN LITA

» » Paste si pizza

PENNE CU SOS PESTO

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei, pana ce devin " al dente ".


Se face sosul pesto astfel : se piseaza intr-un bol semintele de pin si usturoiul taiat bucati, impreuna cu frunzele de busuioc. adauga putin parmezan si sare. Dupa ce ingredientele s-au pisat bine, se toarna putin cate putin ulei de masline, in fir subtire. Trebuie sa obtineti o crema destul de omogena. Daca mai trebuie, adaugati sare.


Pastele se pun intr-o farfurie adanca, iar deasupra se pune sosul pesto. De jur - imprejur presarati parmezan.Puteti decora cu firicele de verdeata si julienne de ardei gras rosu.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :
  • - paste penne - 0.300 kg
  • - ulei masline
  • - sare
  • - frunze busuioc proaspat - 0.040 kg
  • - usturoi - 0.040 kg
  • - seminte de pin - 0.050 kg
  • - parmezan - 0.080 kg

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de VALENTIN LITA

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza

Salata sefului

Salata verde se spala bine , se rupe fasii mai mari si se aseaza pe mijlocul unei farfurii (sau

32 voturi    17 comentarii
20 min
Salate reci

CREPES SUZETTE

Se pune zaharul la caramelizat; cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga untul, cojile rase de

12 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Pizza cu aluat simplu

Pizza cu aluat simplu

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pana se omogenizeaza. Se lasa la frigider cat timp feliati ingredientele. Dupa ce ati

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Coconeti/ Bighiluse

Coconeti/ Bighiluse

Mod de preparare Se pregateste un aluat din faina i oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza