autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Piept de porc la tava cu ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
1 bucata frumoasa si nu prea grasa de piept de porc, 500 g ciuperci pleurotus, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, 1 dovlecel, 1 capatana usturoi, 3-4 fire ceapa verde, 3-4 fire usturoi verde, 1 legatura patrunjel, 2 rosii, 2 linguri ketchup, 2 lingurite baza pentru mancaruri, 2 linguri ulei de masline, condimente traditionale pentru friptura, boia, piper, cimbru, chili, paprika, sare, etc. dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Se cresteaza bucata de carne, dar nu de tot, pe partea cu soriciul, la distanta de 15-20 mm. Preparati un amestec din ceapa si usturoi verde tocate marunt, rosii curatate de pielita si tocate, ketchup, ulei de masline, sare, piper si condimente, apoi umpleti bine cu acesta crestaturile longitudinale ale pieptului de porc. Asezati carnea astfel impanata intr-o tava mai inaltuta cu crestaturile in jos. Asezati langa carne morcovul taiat baghete si felii de ceapa.


Turnati apa pana la jumatatea bucatii de carne cu boia, uulei, sare si piper, apoi dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30 minute. Scoateti tava, intoarceti friptura, crestati soriliul perpendicular, puneti in tava felii de rosie si ardei gras taiat pe lungime, patrunjel, apoi dati din nou tava la cuptor pentru 20 minute. Scoateti friptura, adaugati in tava ciupercile pleurotus bine spalate lasate intregi, dovlecelul taiat pe lungime si intoarceti din nou friptura. Puneti peste ea cateva felii de rosii, eventual completati zeama cu putina apa (puteti folosi si vin alb) si introduceti-o in cuptor pentru 25-30 minute.


Scoateti pentru ultima oara tava din cuptor, intoarceti fritura cu soriciul in sus, imprastiati deasupra cateva feliute de usturoi, gustati sosul si mai adaugati condimente dupa gust si introduceti-o in cuptor pentru ultimele 15-20 minute, sa capete o culoare brun-aurie si pentru a-i desavarsi savoarea.


Scoateti-o pe un platou impreuna cu garnitura si sosul din tava. Pe farfurii puneti atat bucati de carne, cat si legume, ciuperci si sos aromat. Pofta buna.
Se cresteaza bucata de carne, dar nu de tot, pe partea cu soriciul, la distanta de 15-20 mm. Preparati un amestec din
-->
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Piept de pui cu ciuperci la cuptor

Se curata cartofii si se taie cuburi mari dupa care se fierb circa 20 min pana nu se sfarama, apoi

195 voturi    29 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Spalam pulpele si le taiem pe jumatate ( se pot lasa si integi). Cartofii curatati si spalati ii

13 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata frumoasa si nu prea grasa de piept de porc
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 rosii
  • 2 linguri ketchup
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • 2 linguri ulei de masline
  • condimente traditionale pentru friptura
  • boia
  • piper
  • cimbru
  • chili
  • paprika
  • sare
  • etc. dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

79 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

8 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne