autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Piept de porc la tava cu ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se cresteaza bucata de carne, dar nu de tot, pe partea cu soriciul, la distanta de 15-20 mm. Preparati un amestec din ceapa si usturoi verde tocate marunt, rosii curatate de pielita si tocate, ketchup, ulei de masline, sare, piper si condimente, apoi umpleti bine cu acesta crestaturile longitudinale ale pieptului de porc. Asezati carnea astfel impanata intr-o tava mai inaltuta cu crestaturile in jos. Asezati langa carne morcovul taiat baghete si felii de ceapa.


Turnati apa pana la jumatatea bucatii de carne cu boia, uulei, sare si piper, apoi dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30 minute. Scoateti tava, intoarceti friptura, crestati soriliul perpendicular, puneti in tava felii de rosie si ardei gras taiat pe lungime, patrunjel, apoi dati din nou tava la cuptor pentru 20 minute. Scoateti friptura, adaugati in tava ciupercile pleurotus bine spalate lasate intregi, dovlecelul taiat pe lungime si intoarceti din nou friptura. Puneti peste ea cateva felii de rosii, eventual completati zeama cu putina apa (puteti folosi si vin alb) si introduceti-o in cuptor pentru 25-30 minute.


Scoateti pentru ultima oara tava din cuptor, intoarceti fritura cu soriciul in sus, imprastiati deasupra cateva feliute de usturoi, gustati sosul si mai adaugati condimente dupa gust si introduceti-o in cuptor pentru ultimele 15-20 minute, sa capete o culoare brun-aurie si pentru a-i desavarsi savoarea.


Scoateti-o pe un platou impreuna cu garnitura si sosul din tava. Pe farfurii puneti atat bucati de carne, cat si legume, ciuperci si sos aromat. Pofta buna.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata frumoasa si nu prea grasa de piept de porc
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 fire ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 rosii
  • 2 linguri ketchup
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • 2 linguri ulei de masline
  • condimente traditionale pentru friptura
  • boia
  • piper
  • cimbru
  • chili
  • paprika
  • sare
  • etc. dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

29 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de pui cu masline si legume

Musaca de pui cu masline si legume

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea,

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne