Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Piept de ratã cu gutui si sos de vin de Porto

Ingrediente

  • piept de ratã
  • 1 lingurã ulei de mãsline
  • 100 ml smântânã
  • 100 ml vin de Porto sau Madeira
  • 1 linguritã maizena ( amidon de porumb)
  • 4 gutui
  • sucul de la o lãmâie
  • 1 baton de scortisoarã
  • 100 gr zahãr
  • 1 lingurã unt
  • cimbrisor,sare si piper, curcuma

Mod de preparare

1) Decojeste si scoate semintele gutuilor, pune într-un recipient cu apã si suc de lãmâie sã nu se oxideze.

2) Cresteazã pieptul de ratã si condimenteazã.

3) Pune gutuile la fiert cu zahãrul, scortisoara si apã sã acopere.

4) Se pune untul la topit si se adaugã gutuile la prãjit pe ambele pãrti.

5)Pune la prãjit pieptul cu uleiul de mãsline, cu pielea în jos, când sa rumenit frumos pe ambele pãrti se scoate pe farfuria de servit.

În sosul rãmas de la fripturã se pune maizena, smântâna si vinul de Porto si se lasã sã se îngroase la foc mic.

Serveste pieptul tãiat felii, cu sos de Porto si garnitura de gutui.

Merge si cu garniturã de castane sau cartofi.

Pentru o cinã specialã o recomand cu drag:)

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise