autor:

autor

» » , Aperitive cu carne, Retete de Craciun

Piftie de porc

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul.


Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii.


Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet.


Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul.


Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o margine cratita putin descoperita. Trebuie sa fiarba pina cind carnea se desface usor de pe oase.


Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor farfurii.


Se piseaza usturoiul in piulita de lemn cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne.


Se strecoara si se toarna zeama strecurata in farfurii peste carne, avind grija ca aceasta sa fie bine acoperita.


Se pune la rece sa se inchege.


Ca sa se obtina o piftie frumoasa, limpede, trebuie sa fiarba tot timpul foarte incet si vasul sa fie aproape acoperit. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Tot astfel se poate prepara si piftia din picioare de vaca sau, amestecat, picioare de vaca cu picioare de porc.


  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 17 ianuarie 2014

    ACEASTA ESTE RETETA TREADITIONALA ROMANEASCA: 6 PICIORUSE DE PORC, USTUROI DUPA GUST. MOD DE PREPARARE:SE PARLESC PICIORUSELE, SE SPALA BINE, SE PUN LA FIERT SI FIERB PANA PICA CARNEA DE PE OASE.aPOI SE CURATA USTUROI , SE PUNE SARE SI SE PISEAZA BINE. IN ZEAMA SE TOARNA USTUROIUL PISAT SI SE VANTURA DE 4-5 ORI.sE SCOT OASELE SI CARNEASE ASEAZA IN FARFURIILE IN CARE DORESTI SA LE PUI .zEAMA SE STREACOARA SI APOI SE PUNE PESTE CARNE.O IEI SI O DAI AFARA LA RECE. POFTA BUNA!!!!

  • Fara foto

    Marin Dumitru , 31 decembrie 2013

    Mare atentie la sare. Daca este nesarata, nu va fi gustoasa. Dar nici sa nu exagerati...

  • Fara foto

    Kamy Kamytza , 30 decembrie 2013

    azi fac si eu

    • Fara foto

      Voicu Gelu , 24 decembrie 2013

      ACEASTA ESTE RETETA TREADITIONALA ROMANEASCA: 6 PICIORUSE DE PORC, USTUROI DUPA GUST. MOD DE PREPARARE:SE PARLESC PICIORUSELE, SE SPALA BINE, SE PUN LA FIERT SI FIERB PANA PICA CARNEA DE PE OASE.aPOI SE CURATA USTUROI , SE PUNE SARE SI SE PISEAZA BINE. IN ZEAMA SE TOARNA USTUROIUL PISAT SI SE VANTURA DE 4-5 ORI.sE SCOT OASELE SI CARNEASE ASEAZA IN FARFURIILE IN CARE DORESTI SA LE PUI .zEAMA SE STREACOARA SI APOI SE PUNE PESTE CARNE.O IEI SI O DAI AFARA LA RECE. POFTA BUNA!!!!

    • Fara foto

      Ravaneli Constantin Cretu , 21 decembrie 2013

      asta este piftia adevarata si se rondele de morcovi sa orneze pofta buna

    • Fara foto

      Alexandra Catanescu , 21 decembrie 2013

      am sa incerc astazi

    • Fara foto

      Izabela Voicu , 20 decembrie 2013

      ACEASTA ESTE RETETA TREADITIONALA ROMANEASCA: 6 PICIORUSE DE PORC, USTUROI DUPA GUST. MOD DE PREPARARE:SE PARLESC PICIORUSELE, SE SPALA BINE, SE PUN LA FIERT SI FIERB PANA PICA CARNEA DE PE OASE.aPOI SE CURATA USTUROI , SE PUNE SARE SI SE PISEAZA BINE. IN ZEAMA SE TOARNA USTUROIUL PISAT SI SE VANTURA DE 4-5 ORI.sE SCOT OASELE SI CARNEASE ASEAZA IN FARFURIILE IN CARE DORESTI SA LE PUI .zEAMA SE STREACOARA SI APOI SE PUNE PESTE CARNE.O IEI SI O DAI AFARA LA RECE. POFTA BUNA!!!!

    • Fara foto

      Mihaela Arsene , 20 decembrie 2013

      ACEASTA ESTE RETETA TREADITIONALA ROMANEASCA: 6 PICIORUSE DE PORC, USTUROI DUPA GUST. MOD DE PREPARARE:SE PARLESC PICIORUSELE, SE SPALA BINE, SE PUN LA FIERT SI FIERB PANA PICA CARNEA DE PE OASE.aPOI SE CURATA USTUROI , SE PUNE SARE SI SE PISEAZA BINE. IN ZEAMA SE TOARNA USTUROIUL PISAT SI SE VANTURA DE 4-5 ORI.sE SCOT OASELE SI CARNEASE ASEAZA IN FARFURIILE IN CARE DORESTI SA LE PUI .zEAMA SE STREACOARA SI APOI SE PUNE PESTE CARNE.O IEI SI O DAI AFARA LA RECE. POFTA BUNA!!!!

    • Fara foto

      Izabela Voicu , 20 decembrie 2013

      Acum ma apuc de treaba!Sigur o sa imi iasa ca am mai facut.Dar imi place ca reteta ta e foarte detaliata! :)

    • Fara foto

      Izabela Voicu , 20 decembrie 2013

      ACEASTA ESTE RETETA TREADITIONALA ROMANEASCA: 6 PICIORUSE DE PORC, USTUROI DUPA GUST. MOD DE PREPARARE:SE PARLESC PICIORUSELE, SE SPALA BINE, SE PUN LA FIERT SI FIERB PANA PICA CARNEA DE PE OASE.aPOI SE CURATA USTUROI , SE PUNE SARE SI SE PISEAZA BINE. IN ZEAMA SE TOARNA USTUROIUL PISAT SI SE VANTURA DE 4-5 ORI.sE SCOT OASELE SI CARNEASE ASEAZA IN FARFURIILE IN CARE DORESTI SA LE PUI .zEAMA SE STREACOARA SI APOI SE PUNE PESTE CARNE.O IEI SI O DAI AFARA LA RECE. POFTA BUNA!!!!

    • Fara foto

      Lory Loredana , 20 decembrie 2013

      am sa incerc si eu azi cu toate ca eu nu am mai auzit de acest varzavat in interiorul piftiel dar incerc si va scriu cum a iesit

    • Fara foto

      Cristian Dica , 19 decembrie 2013

      imi place la nebunie piftia de porc

    • Fara foto

      Gospodina , 22 noiembrie 2013

      Se pun doi morcovi si doua-trei cepe, pe care le vei scoate dupa ce au fiert. In rest, piper boabe, foi de dafin (2-3) enibahar. Dupa ce a fiert si s-a racorit un pic, pui usturoi pisat. Nu uita sa strecori piftia inainte de a o pune in boluri.

    • Fara foto

      Tzytzy Mik Tzytzy Mik , 14 noiembrie 2013

      am sa incer si eu astazi reteta asta...sper sa reusesc..dar ce zarzavat se pune?

    • Fara foto

      Gaman Alexandrina Gaman Alexandrina , 02 septembrie 2013

      acum incerc

    • Stefan_Mitran

      Stefan_Mitran (Bucatar) , 27 decembrie 2012

      eu la fel fac piftia dar mai pun si carne si daca mai trebuie apa pun fiarta ca sa nu sa intareasca ce pui in ia,si dupa ce a iert ,asez in boluri,castron,etc iar zeama o vantur afara la frig de cateva ori dintrun vas in altu cu o inaltime de un 1m

    • Mihaela_Buculei

      Mihaela_Buculei (Bucatar) , 08 decembrie 2012

      Trebuie putin mai multa apa si atentie nu se adauga apa pe parcurs .Carnea trebuie sa pluteasca bine in apa altfel daca este mai teioasa nu se va fierbe si nu se va inchega.

    • Fara foto

      andreea , 18 iunie 2010

      acum am pus si eu sa fac dar nu stiu cum o sa ias eu fac mancare dar piftie am facut o data si nu mia iesit si de atunci nu am mai facut acum mi am facut curaj sa fac din nou

    • Fara foto

      OVIXP , 28 decembrie 2009

      IA CA INCER SA FAC EU NU PRE LE AM CU MANCARE DA INCER ORCUM NU STIU CE E AIA BRAHIE CARE SPUI TU DA IN FINE PUN CELELALTE SA VAD CE AMI IEISE

    • Fara foto

      con_ulis , 24 decembrie 2009

      e nemaipomenita

    • Fara foto

      carmen , 23 decembrie 2009

      am pus piftia pe foc.sa speram ca o sa iasa

    • Fara foto

      camelia , 22 decembrie 2009

      piftie a fost un deliciu.

    • Fara foto

      ani , 19 decembrie 2009

      piftia iese mai buna fara atatea legume;

    • Fara foto

      serban , 16 septembrie 2009

      Seamana cu o ciorba rece, inchegata. Daca scoateti morcovii, telina, patrunjelul si puneti piper dupa spumare s-ar putea sa va iasa o piftie buna daca nu faceti si alte inovatii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

465 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ kg picioare sau cap de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastirnac
  • 1telina
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 3-4 catei de usturoi (facultativ)
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Parjoale moldovenesti

Dati carnea si cartoful prin masina de tocat, amestecati cu ou, sare, ceapa tocata marunt si calita

6 voturi    2 comentarii
nespecificat
Fripturi

Cozonac cu nuca

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem

4 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Toba de porc

Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou

207 voturi    12 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne

ACEASTA ESTE RETETA TREADITIONALA ROMANEASCA: 6 PICIORUSE DE PORC, USTUROI DUPA GUST. MOD DE PREPARARE:SE PARLESC PICIORUSELE, SE SPALA BINE, SE PUN LA FIERT SI FIERB PANA PICA CARNEA DE PE OASE.aPOI SE CURATA USTUROI , SE PUNE SARE SI SE PISEAZA BINE. IN ZEAMA SE TOARNA USTUROIUL PISAT SI SE VANTURA DE 4-5 ORI.sE SCOT OASELE SI CARNEASE ASEAZA IN FARFURIILE IN CARE DORESTI SA LE PUI .zEAMA SE STREACOARA SI APOI SE PUNE PESTE CARNE.O IEI SI O DAI AFARA LA RECE. POFTA BUNA!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de Craciun
Cozonac cu mac

Cozonac cu mac

Cozonacii se prepară de când lumea. Tradiția noastră spune ca atunci când ai cozonac pe masă, sărbătorești. Sub cea

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Prajitura Piernik

Prajitura Piernik

Untul la temperature camerei il frecam cu zaharul, si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul, adaugam mierea si galbenusurile

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri