autor:

mihaela idriceanu

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Alba ca zapada

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format un bulgare de aluat. Am impartit in 4 si am intins foi subtiri pe care le-am copt pe fundul unei tavi unsa cu unt pt cca 7-10 min la foc potrivit. Daca faceti in tava normala de aragaz, intindeti doar 3 foi,tava mea e mai mica si patrata.


Pentru crema am pus la fiert laptele cu zahar,am adaugat apoi faina in ploaie si am lasat la fiert pana s-a ingrosat.cand s-a racit am batut-o cu mixerul ca sa elimin cocoloasele, am pus untul bucati si am mixat din nou. La urma am adaugat coaja rasa de lamaie, de la jumatate de lamaie si o sticluta de esenta de vanilie.


In tava pe fundul careia am copt foile am pus prima foaie, o parte din crema si am alternat pana la ultima foaie. Am acoperit tava cu folie transparenta si am lasat la frigider pana a doua zi cand am taiat in romburi si am pudrat cu zahar vanilat.


Este o prajitura pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, care realmente ti se topeste in gura si-ti incanta palatul! :)

  • Reteta testata de 6 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Stan_Verona

    Stan_Verona (Bucatar):

    Este o prajitura foarte buna. Am incercat reteta, pur si simplu s-au topit in gura :)

  • danny02

    danny02 (Chef de cuisine):

    De mult vroiam s-o incerc dar, n-am avut curaj. Mi-a iesit buna, din prima ;)

  • Fara foto

    mihaela (Maestru bucatar):

    Este foarte buna si usor de facut..

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine):

      Da, este ca o magie. Acum este pe platou, iar in clipa urmare dispare. Delicioasa !!!

    • Marian_Stoica

      Marian_Stoica (Bucatar sef):

      a iesit foarte buna se topeste in gura.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine):

      ESTE UN DELICIU.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 39 comentarii
  • Fara foto

  • Vasile_Valeria

    Vasile_Valeria (Chef de cuisine) , 08 mai 2014

    va rog sa-mi spuneti cata faina trebuie, multumesc.

  • Fara foto

    Elena Musceleanu , 22 februarie 2014

    In lic de amoniac se poate pune si bicarbonat???

  • Fara foto

    Smaranda Petretchi , 16 februarie 2014

    deci daca ema le-a facut...jos palaria !!! da' ...tot am urmede indoiala :))))

    • Fara foto

      Emma Orasanu , 16 februarie 2014

      ai Smarando...cum cunosti tu familia....hahahaha nu s-a schmbat nimic....sexby

    • Fara foto

      Neluta Constantinescu , 17 ianuarie 2014

      Maine o fac si eu promit

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 26 decembrie 2013

      imi place

    • Fara foto

      Lacramioara Chescu , 20 decembrie 2013

      Te felicit pentru postarea acestei retete!Este o prajitura pe care si eu am facut-o de multe ori, preferata familiei mele si a prietenilor nostri.mai ales acum de Craciun! Va urez Sarbatori Fericite tuturor si un an exceptional !!!Acestei minunate prajituri i-am dedicat una dintre creatiile mele artistice: Pe un strat de prajitura, Se starni ca o furtuna, Intr-un nor de vanilina, O galceava de vecina. Intre-o coaja de lamaie, Galbena si amaruie, Care tipa dintr-o data La o crema , fiarta toata ! - Ca eu mi-s ca o regina, Ce dau gust si pun lumina In amestecul tau, fina, Doar de lapte si faina ! - Poate uiti acum, vecina, Ca de n-ar fi zaharul deindata Te-ai acri si chiar mai tare Decat esti in dulapioare ! Si deodata, bate-o vina , Se zbarli si ea, faina , Si striga in gura mare Ca ea este Coana Mare ! Ca de n-ar fi ea, draguta S-ar frange in doua Albuta Si n-ar mai ramane din ea , Decat numele de nea ! Ce s-aude , cine-i frate? E Ilinca-n batatura , Ce priveste si socoate Si se-nfige-n prajitura ! De e zarva si galceava, Lucrurile nu ies bine Pentru acel care din pleava Vrea in frunte a se tine !

    • Fara foto

      Roxana-Mihaela Kiss , 14 decembrie 2013

      gasesti la magazinele cu produse romanesti :D levadura en polvo este praf de copt(la foi nu cred ca merge)

    • Fara foto

      Elena Matei , 14 noiembrie 2013

      moale atit cit sa poti intinde o foaie cu sucitorul..ori ca un aluat de piine...prima data e mai greu dupa aceia capeti experienta...cu mare drag...

    • Fara foto

      Iuliana Gabriela Voica , 08 noiembrie 2013

      super buna!bravo

    • Fara foto

      mihaela (Maestru bucatar) , 05 octombrie 2013

      Este foarte buna si usor de facut

    • Fara foto

      Azam Atthas , 04 octombrie 2013

      Hey can u add me plz

    • Fara foto

      Tuti Filofteia , 23 septembrie 2013

      Nu vreau doar prajitura.

    • Fara foto

      Maria Dorina Botici , 23 septembrie 2013

      EU O FAC MEREU MIRABELA SI MA GANDESC LA TINE CA ITI PLACEA ASA MULT

    • Fara foto

      Maria Dorina Botici , 23 septembrie 2013

      BINE CA NU TE GANDESTI LA CEI 7 PITICI (SAU MACAR LA UNUL)HAHAHA

    • Fara foto

      Tuti Filofteia , 22 septembrie 2013

      Maria Dorina Botici cum mie imi plac dulciurile mult de tot ,spunemi cand e gata ? Ca nu mai la alba ca zapada ma gandesc.

    • Fara foto

      Mirabela Eliason , 22 septembrie 2013

      Mi s-a facut pofta ! Ma bucuram de fiecare data cand o faceai ! :) Trebuie sa o fac si eu intr-o zi !

    • Fara foto

      Maria Dorina Botici , 22 septembrie 2013

      EU O FAC DE VREO 35 DE ANI ERA PRAJITURA PREFERATA A LUI NEPOTICA MEA DAR DACA ESTE PRAJITURA CU LAMAIE SE PUNE ZEAMA DE LA 2-3 LAMAI ATUNCI SA VEZI CE BUNA ESTE SI COMBINATIA LA CREMA ESTE ALTA 500ML LAPTE,300G ZAHAR,100G UNT,ZEAMA DE LA 3 LAMAI (POTI PUNE SI 2 DACA SUNT MAI MARI)100G FAINA.ASTA O FAC EU SI VA GARTEZ CA ESTE SUPER CREMA

    • Fara foto

      Niculae Anca , 19 septembrie 2013

      oricum arata ca la cofetarie super ,big like

    • Fara foto

      Ale Heii , 19 septembrie 2013

      Este foarte buna .Eu fac altfel crema . Cum combini ingredientele lasa de dorit !!!

    • Fara foto

      Ileana Raicea , 19 septembrie 2013

      F BUNA

    • Fara foto

      , 19 septembrie 2013

      am mancat ,dar nu am facut-o niciodata,mi-e frica sa fac prajituri cu foi din teama ca nu ies si mai e ceva ,nu prea am incredere in retetele cu "faina cat cuprinde ",cam cat de tare sau moale trebuie sa fie aluatul?

    • Fara foto

      Smaranda Petretchi , 11 septembrie 2013

      nu cred ca tu le-ai facut!!! daca da, multe s-u schimbat pe lumea asta...

    • Fara foto

      Emma Orasanu , 11 septembrie 2013

      ok...multumes Iulia

    • Fara foto

      Iulia MK , 11 septembrie 2013

      Si se face repede. Eu faceam mereu.

    • Fara foto

      Iulia MK , 11 septembrie 2013

      Ba da. Pui bicarbonato...de Mercadona!!! E acelasi lucru, cred. Sau levadura en polvo.

    • Fara foto

      Emma Orasanu , 11 septembrie 2013

      hola,pare foarte simplu si buna...dar nu se poate inlocui cu nimic amoniacul? cum locuiesc in Spania, aici nu voi gasii...salutari

    • Fara foto

      Magureanu Cornela , 11 septembrie 2013

      Da este foarte buna si eu o fac si ,este delicioasa

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      ce frumoasa este prajitura....cate pachete am mai primit la liceu cu ea...traiasca mama mea....si dvs ca mi-ati reamintit-o

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      O bunatate......

    • Popescu_Ionela

      Popescu_Ionela (Bucatar) , 19 mai 2012

      super buna!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2012

      Petrica,du-te si te controleaza nene,ca ai probleme mari!:)))

    • Fara foto

      petre (Bucatar) , 14 aprilie 2012

      M-am luat dupa o proasta ca tine si am pus 250gr de unt,mi-am stricat crema din cauza unei tute!!! nu va luati dupa dobitoaca asta ca va iese un pisat de crema!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2011

      Am pregatit din nou aceasta prajitura si pot spune ca nici nu stiu cand a disparut de pe platou...

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      Felicitari,reteta bine explicata si prajitura foarte...cocheta:))) garantat e si delicioasa...ai votul meu!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

      Nu am mai preparat de mult aceasta prajitura dar stiu ca e super delicioasa...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

      Este o bunatate,usor de pregatit iar lamaia ii confera un gust divin,,,

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

      E o prajitura foarte buna si racoritoare.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

      Deliciu absolut :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

128 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi: 1 ou,7 linguri zahar,7 linguri ulei,7 linguri lapte,o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie,faina cat cuprinde
  • Crema: 1 litru lapte,15 linguri zahar,10 linguri faina,250 g unt,coaja de la o lamaie si zeama dupa gust,o esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mihaela idriceanu

Paine cu iaurt si seminte de in

Am pus ingredientele in masina de paine exact in ordinea asta,am lasat la framantat si dospit,apoi

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Blatul: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul

16 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

prajitura cu ciocolata si zmeura

Mod de preparare: Untul, cafeaua, 80 ml apa si zaharul se pun la incalzit. Se ia de pe foc, se

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vasile_Valeria (Chef de cuisine)

va rog sa-mi spuneti cata faina trebuie, multumesc.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tarta cu mure si afine

Tarta cu mure si afine

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

32 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri