Prajitura pufoasa cu fructe proaspete sau congelate

Descopera reteta unei prajituri pufoase si aromate, imbogatita cu fructe proaspete sau congelate. Rețeta noastra simpla iti va aduce savoarea fructelor preferate intr-un desert delicios, perfect pentru orice ocazie.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura pufoasa cu fructe proaspete sau congelate

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 400 g capsuni si afine proaspete sau congelate
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe proaspete sau congelate este una dintre cele mai simple si gustoase din cate am incercat. Blatul este un pandispan pufos si vanilat, presarat cu bucati de capsuni si afine proaspete sau congelate. O fac foarte des, cu fructe proaspete, in functie de sezon.

Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand prind consistenta. Adaugam treptat zaharul, cel vanilat si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare care nu curge din vas. Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si le incorporam la albusuri cu miscari delicate, de sus in jos.

Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, tot cu miscari de de sus in jos.

Aluatul obtinut il transferam intr-o tava cu dimensiunile de 25x35 cm, acoperita cu hartie de copt sau unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina. Deasupra distribuim uniform capsunile taiate bucati si afinele intregi, amestecate inainte cu o lingura de faina. Le-am folosit direct din congelator si, ca sa nu lase prea mult suc, le-am amestecat cu faina.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem prajitura 25-30 de minute.

Dupa ce s-a racit, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra vanilat.

Este un pandispan extrem de pufos iar in combinatie cu capsunile aromate, afinele delicioase si zaharul pudra vanilat este un deliciu.

Nu pot sa va spun decat sa incercati si voi reteta de prajitura pufoasa cu fructe, o s-o faceti foarte des, cu orice fel de fructe.

Va mai recomandam si prajitura turnata cu branza si fructe de vara sau prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale.

Una dintre preferatele copiilor este prajitura cu cirese , simpla si delicioasa. Pofta buna!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise