autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Rata cu masline

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 rata, 300 gr. masline, 1 pahar ulei, 1 pahar vin alb, 1 lamiie, ½ kg arpagic, cite o jumatate de morcov, pastirnac si patrunjel, 7-8 cepe, 1 lingura bulion, 1 lingura bulion, 1 lingurita faina, sare, piper, o jumatate de foaie de dafin

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea bucati potrivit de mari.


Se prajesc in ulei infierbintat. In acelasi ulei, dupa ce s-a scos carnea, se inabuse ceapa taiata marunt, apoi zarzavatul ras, faina si bulionul.


Se stinge cu zeama de oase sau cu apa si se lasa sa fiarba.


Se strecoara sosul si se fierbe impreuna cu carnea, vinul, sare, piper si foaie de dafin. Dupa ce carnea este aproape fiarta, se dauga maslinele, desarate mai din vreme in apa calda si arpagicul rumenit in ulei.


Se poate prepara fara zarzavat si fara Arpagic si in cazul acesta se mareste cantitatea de ceapa la 10-12 bucati


Se serveste rece cu felii de lamiie
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

TOCANITA PORC CU VIN ROSU SI CORIANDRU

Carnea de porc se spala,se zvanta si se taie cubulete. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Pui pe sticla

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde

17 voturi    17 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 rata
  • 300 gr. masline
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lamiie
  • ½ kg arpagic
  • cite o jumatate de morcov
  • pastirnac si patrunjel
  • 7-8 cepe
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • piper
  • o jumatate de foaie de dafin

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat si el in bucati, pana cand ceapa si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rata cu sos de rosii

Rata cu sos de rosii

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult; se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne