autor:

autor

» » Aperitive cu oua

Shaorma de casa

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie "pai" si se prajesc.


Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe gratarul bine incins.


Intre timp, pana se prajesc cartofii si pana se rumeneste pieptul de pui, faceti sosul: se amesteca, intr-un castron, 6 linguri maioneza cu 2-3 linguri smantana sau iaurt si 2-3 catei usturoi zdrobiti si putina sare (daca mai e nevoie). Taiati castravetii murati si gogosarul in feliute subtiri. Dupa ce pieptul de pui este gata, lasati-l 5 minute sa se raceasca si apoi sarati-l si taiati-l in feliute mici.


Intr-o tigaie bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune painea libaneza (desfacuta in doua) sa se incinga 1 minut. Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie (sau de pe gratar), se unge cu cu 2 linguri de sos, se pun bucatele cat mai multe de carne de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cat de multi vreti) deasupra adaugati ketchup, putin piper si la sfarsit feliutele de castraveti si gogosari murati.


Se ruleaza ca pe o clatita si se serveste fierbinte sau mai putin fierbinte sau chiar rece, ca e buna oricum.


  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit astazi shaorma si mi-a iesit foarte buna. Un deliciu.

  • Fara foto

    Deniza (Bucatar):

    Am facut azi shaorma, si mi-a iesit foarte buna. Copiilor nu le-a placut atat de mult pentru ca era (dupa parerea lor) prea picanta. Copiii au 5.5 si 2.5 ani... sotului meu si mie ne-a placut foarte mult. Eu am taiat niste patrunjel verde, proaspat, si l-am adaugat sosului de maioneza si smantana. De asemenea, am pus 3 linguri de smantana si 3 de maioneza, deci nu a predominat maioneza. Am folosit tortilla wrap (de la mancarea mexicana) si a fost delicios! Multumesc pentru reteta si idee!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta.Este foarte simpla si nu are ce sa nu-ti iasa.Eu pun salata de varza proaspata in loc de gogosari si castraveti.Este mancarea preferata a fetitei mele cand este singura acasa si nu prea ii place nimic de prin frigider.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandru Anghel , 07 martie 2014

    o data pe luna nu moare nimeni ;)

  • Fara foto

    Ciprian Nitu , 01 februarie 2014

    nu la da shaorma, da-le snitel cu cartofi prajiti.

  • Fara foto

    Tatiana Viorel Secu , 23 ianuarie 2014

    delicios

    • Fara foto

      Mariana Zeadin , 10 ianuarie 2014

      foarte delicios

    • Fara foto

      Alina Emilia Varro , 31 decembrie 2013

      foarte bun....

    • Fara foto

      Elena Stancu , 27 decembrie 2013

      eee nu cred ca este buna deoarece copii nu trb sa manace shaorma de la varsta aceia deniza

    • Fara foto

      Mira Mirela , 15 decembrie 2013

      cred ca e buna tare musai trebuie sa o incerc!

    • Fara foto

      master chef :)) , 10 noiembrie 2013

      hi hi hi mult mult piper :)) :P

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2012

      O mancarica foarte, foarte gustoasa!

    • Fara foto

      Alecs , 14 decembrie 2009

      Doamne...foarte gustoasa ...o ador am mancat si eu astazi

    • Fara foto

      marius , 19 august 2009

      "Shaorma de casa", vreau reteta la shaorma de bloc sau de cabana, sa mai skimbam si noi

    • Fara foto

      angelyk (Bucatar) , 02 iulie 2009

      Foarte buna aceasta shaorma mai ales sosul cu maioneza un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

686 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 3-4 cartofi
  • 2-3 castraveti murati
  • 1 gogosar murat
  • paine libaneza
  • maioneza
  • smantana sau iaurt
  • ketchup dulce
  • 2-3 catei mari de usturoi
  • cimbru
  • piper
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Taci si-nghite

E o denumire faină pentru un fel de mâncare, nu? Și bună, bună, mai ales pentru iubitorii

9 voturi    7 comentarii
nespecificat
Aperitive cu brinza

Mini-aperitive vesele

Ideea pentru aceste aperitive a pornit de la un pachet de mini-felii de paine prajita. Se fac repede

3 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu brinza

Tamagoyaki - omleta japoneza

Banala omleta poate fi facuta in ceva mai atragator. Aceasta reteta japoneza e foarte usor de facut

1 vot    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu oua

Alexandru Anghel

o data pe luna nu moare nimeni ;)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Oua texane

Oua texane

Se alege o felie de paine mai mare si i se decupeaza mijlocul, fara a-l arunca. Intr-o tigaie se incinge o lingurita ulei de masline

7 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu oua
Omleta cu ciuperci

Omleta cu ciuperci

Pentru ca am mancat aceasta omleta cu o salata de rosii simpla, dar cu gust, am inceput cu aceasta, ca sa aiba timp sa stea putin la

5 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu oua