autor:

Silvy

» » Sucuri si compoturi de fructe

Sirop de MUGURI DE BRAD

Autor: Silvy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

- Mugurii impreuna cu apa se pun la fiert intr-un vas emailat si se fierb la foc mic timp de 1 ora.


- Vasul se acopera si se pune la rece timp de 48 ore.


- Sucul se strecoara prin tifon dublu, se masoara si se adauga zaharul.


- Se fierbe pana se obtine un sirop bine legat.


- Se toarna cald in sticle inchise la culoare, bine spalate si sterilizate sau bidoane de plastic.


- Se pastreaza la loc intunecos si rece.


- Este bine sa-l consume copii in timpul iernii (acest sirop in amestec cu apa plata este mult mai sanatos decat sucurile din comert).

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Foarte bun !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • 1 kg muguri de brad
  • 2 litri apa
  • 1 - 1,5 kg zahar la 1 litru suc

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Silvy

Cozonac cu nuca

Aluatul : Inainte de a prepara aluatul de cozonac, se cerne faina intr-un lighean si se lasa

7 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Crema cu lamaie si rahat (de post)

- Lamaia se spala, se taie bucati si se curata de seminte dupa care se da la masina de tocat impreuna

13 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Sos picant pizza

-Ardeii se coc, se curata si se taie fasii. -Rosiile se spala, se oparesc, se curata de coaja,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Limonada cu visine

Limonada cu visine

Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta

1 vot    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Nectar de corcoduse

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o)

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi