Somon la gratar cu cartofi dulci

Somon la gratar cu cartofi dulci

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • cca 600 grame de somon, file,
  • 2 cartofi dulci, marisori,
  • pentru marinarea somonului:
  • sare, piper,
  • 1 lingurita de miere,
  • 1 lingurita mustar boabe
  • zeama unei limete
  • pentru asezonarea cartofilor dulci:
  • sare, piper,
  • 1 lingurita de scortisoara,
  • 1 lingurita de boia iute
  • 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare

Asezonati somonul cu sare si piper dupa gust.omogenizati mierea cu sucul de lime si mustarul boabe si pensulati somonul cu amestecul obtinut.ceea ce ramine lasati deoparte. Lasati somonul in frigider o ora ,sa se patrunda de arome. Apoi incingeti gratarul si asezati pe el somonul pe partea cu piele. Lasati-l acolo timp de cca 4 minute,dupa care il intoarceti pe partea cealalta. Il mai lasati inca 3 minute, dupa care il luati de pe gratar si il pensulati inca o data cu melanjul cu boabe de mustar ce v-a ramas.

Intre timp sper ca ati realizat ca s-au copt si cartofii in cuptor, nu? Adica i-am curatat si taiat wedges. Apoi am amestecat toate prafurile asezonatoare: sare, piper, scortisoara, boia cu uleiul de masline si am obtinut o pasta cu care am imbalsamat bine suprafata tuturor cartofilor.pe care i-am luat apoi si i-am plasat intr-o tava ,pe hirtie de copt si i-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 25-30 minute, pina cind s-au rumenit.intre timp, i-am intors o data...

Cam asta a fost povestea scurta a somonului cu cartofi dulci,la care noi i-am adaugat si o salata simpla,verde,cu esalota si otet alb.sa aveti pofta,ca noi am avut!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise