autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu legume

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
aprox. 250 g vinete, aprox. 250 g dovlecei, 1 ardei, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 400g rosii tocate/din conserva, 1 lingura ulei de masline, ½ lingurita sare, 1 virf cutit piper, 1-2 lingurite cimbru, 75 g unt sau margarina, 2 dl faina, 80 g brinza parmezan, rasa, 100 g telemea/feta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Vinetele, dovleceii, ardeiul, cepele si usturoiul se toaca si se prajesc in ulei.


Se adauga rosiile, se lasa sa fiarba la foc mic 10 min, se condimenteaza. Faina, untul/margarina si brinza parmezan se amesteca pina se obtine un aluat gen firmituri.


Se pun legumele intr-o forma rezistenta la foc, se pune deasupra telemeaua/feta in bucatele, se "imprastie" aluatul deasupra.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta spiralata cu legume si mozzarella

-Se face mai întâi aluatul pentru tartă: într-un castron se pune făina cernută

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu legume

Reteta e pt 4_6 persoane Se curata cartofii ,morcovul, prazul Se spala bine Ciuperca se sterge

14 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • aprox. 250 g vinete
  • aprox. 250 g dovlecei
  • 1 ardei
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 400g rosii tocate/din conserva
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ lingurita sare
  • 1 virf cutit piper
  • 1-2 lingurite cimbru
  • 75 g unt sau margarina
  • 2 dl faina
  • 80 g brinza parmezan
  • rasa
  • 100 g telemea/feta

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache

Dovleceii spalati se taie felii subtiri de aceiasi grosime. Ouale se separa , separat se mixeaza albusurile bine, galbenusurile se bat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive