autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu legume

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
aprox. 250 g vinete, aprox. 250 g dovlecei, 1 ardei, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 400g rosii tocate/din conserva, 1 lingura ulei de masline, ½ lingurita sare, 1 virf cutit piper, 1-2 lingurite cimbru, 75 g unt sau margarina, 2 dl faina, 80 g brinza parmezan, rasa, 100 g telemea/feta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Vinetele, dovleceii, ardeiul, cepele si usturoiul se toaca si se prajesc in ulei.


Se adauga rosiile, se lasa sa fiarba la foc mic 10 min, se condimenteaza. Faina, untul/margarina si brinza parmezan se amesteca pina se obtine un aluat gen firmituri.


Se pun legumele intr-o forma rezistenta la foc, se pune deasupra telemeaua/feta in bucatele, se "imprastie" aluatul deasupra.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu pui si legume

Spalam bine ceapa si ardeii, ceapa o taiem rondele iar ardeii ii tocam marunt. Pieptul de pui dezosat

13 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu legume si sunca

Se caleste 10min mazarea cu morcov, se adauga sunca taiata cubulete apoi branza feta, busuioc, piperul.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • aprox. 250 g vinete
  • aprox. 250 g dovlecei
  • 1 ardei
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 400g rosii tocate/din conserva
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ lingurita sare
  • 1 virf cutit piper
  • 1-2 lingurite cimbru
  • 75 g unt sau margarina
  • 2 dl faina
  • 80 g brinza parmezan
  • rasa
  • 100 g telemea/feta

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastai cu sos soia

Pastai cu sos soia

Se pun pastaile la fiert, in apa cu sare. Se pune uleiul in tigaie si se adauga ceapa taiata marunt si se caleste. Se adauga pastaile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

1. Cuptorul se închinge la 160 C/gaz 3 şi pe tavă se aşează coastele peste care se toarnă cola şi apă cât să le acopere complet.

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne