* Spalati bine caisele si taiati pe jumatate;
* Eliminati samburele iar caisele punetile deoparte;
* Intre timp intr-o cratita cu fundul dublu amestecam 150g zahar maroniu cu 60g unt,la foc domol pana se topesc bine si continuati fierberea pana la caramelarea zaharului;
* Intr-o tava de tarta cu deschidere laterala turnam caramelul obtinut,iar deasupra asezam caisele cu taietura in jos,in sens circular,acoperind toata suprafata tavii;
* Separat batem zaharul maroniu ramas cu untul moale pana de vin o crema ,adaugam unul cate unul ouale,faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit frisca lichida nebatuta in care am adaugat semintele de la teaca de vanilie;
* Amestecam totul cu grija iar compozitia obtinuta o turnam peste caise;
* Nivelam bine si introducem tava in cuptorul cald 170°C timp de 45 minute;
* Dupa racire se poate ''rasturna ''pe o farfurie si se poate servii;
* Pofta buna!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii