autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu frisca si fructe

Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blat:


Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se incorporeaza zaharul.


Se adauga esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, galbenusurile unul cate unul si stafidele.


Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie.


Se adauga treptat faina si la sfarsit, praful de copt.


Compozitia se va coace intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se lasa la cuptor cam o jumatate de ora.


Blatul preparat cu o zi inainte, se taie in 3 parti egale care se insiropeaza cu compotul de ananas.


Pe primul blat se aseaza un strat de fructe taiate in bucati mici, apoi frisca, iarasi blat, fructe, frisca si in final, cel de-al treilea blat.


Se orneaza cu frisca si fructe.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Ina (Bucatar sef):

    multumesc mult pentru reteta ,este o doua oara cand il pregatesc si pot spune doar ca este SUPER BUN ,multumesc inca o data ,multi pupici

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Radu , 09 iunie 2014

    Da, am testat si eu reteta. Am folosit pentru pentru ultimul nivel martipan. Super!

  • Fara foto

    Dorica Marian , 02 aprilie 2014

    super

  • Fara foto

    Iustina Imbrea , 22 ianuarie 2014

    sint bune.

    • Fara foto

      Valeria Branzea , 29 decembrie 2013

      e bono mi piace

    • Fara foto

      Liliana Florina Uta , 11 iulie 2013

      e bono mi piace.

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Delicios tortul cu fructe!

    • Fara foto

      constanta proca , 11 mai 2010

      Super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Doamne ce torturi frumoase,felicitari sunteti amandoua niste artiste in aranjarea torturilor.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Gustos si racoros.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Foarte bine arata! Imi place mult. Sidy, obisnuiam si eu sa amestec galbenusurile in spuma de albus, dar de la o vreme incorporez albusurile la urma, in compozitia de galbenus, zahar si faina. Mi-au iesit blaturile mai tot timpul, indiferent de metoda.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Toate trei torturile sunt frumoase, felicitari tuturor pt creatii.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Oare de ce nu apare ceea ce am scris mai devreme.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Arata foarte bine torturile voastre cu fructe si frisca.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Si eu procedez tot asa la blat, la inceput bat albusurile spuma.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Ador tortul cu fructe, uneori fac si cu crema de vanilie si fructe.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Anda sa sti ca eu daceam intotdeauna blatul amestecind bine de tot galbenusurile cu zaharul, prima data si apoi adaugam celelalte ingrediente ... Dar vad ca tu bati albusurile si in ele adaugi ingredientele... N-am incercat inca....dar sunt curioasa ! Vad ca tie ti-au iesit amandoua...deci am sa incerc !

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

      Si eu fac tort cu fructe. Dar familia mea prefera mai bine tortul cu crema de ciocolata sau de vanilie si cu frisca. Dar mie imi place si tortul cu fructe.

    • Fara foto

      Anda M. (Chef de cuisine) , 26 iunie 2008

      Iata si poze de la tortul facut de Paste. Reteta este aceeasi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

134 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lamaie mica
  • 50 grame stafide
  • 1 lingura ulei
  • Sirop: 2 cutii compot de ananas
  • Crema: frisca si fructe (2 portocale
  • 2 banane
  • 1 grapefruit
  • 3 kiwi
  • ananas din compot)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Anda M.

Pizza cu bacon

Se amesteca intr-un vas drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul pana devine

4 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Spaghete cu carne

Se prajeste carnea in ulei. Se zdrobeste usturoiul si se pune peste carne. Ceapa si morcovul se

14 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Sufleu de conopida

Se ia conopida, se rupe in buchetele si atunci cand fierbe apa cu sare se pune in ea si se fierbe.

3 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Elena Radu

Da, am testat si eu reteta. Am folosit pentru pentru ultimul nivel martipan. Super!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu frisca si nuci caramelizate

Tort cu frisca si nuci caramelizate

Blat: se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma cu zaharul (400 gr). Se toarna galbenusurile peste albus, se adauga si

3 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu piersici si afine

Tort cu piersici si afine

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu

1 vot    3 comentarii
5h
Torturi