Tort Trenulet

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort Trenulet

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 8 oua
  • * 250 g zahar
  • * 4 linguri ulei
  • * 2 linguri amidon
  • * 8 linguri faina
  • * 2 linguri cacao
  • * 1 praf de copt
  • * vanilie si rom
  • * Crema:
  • * 200 g ciocolata lapte
  • * 350 ml frisca lichida
  • * Sirop:
  • * 100 ml apa
  • * 100 g zahar
  • * Glazura:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 350 ml frisca lichida
  • * Pentru trenulet:
  • * 200 g faina
  • * 250 g zahar
  • * 70 g cacao
  • * 450 ml lapte
  • * 35 ml ulei
  • * 1 plic praf de copt
  • * Pentru decor:
  • * frisca
  • * nuca de cocos colorata
  • * bomboane M&M
  • * sticksuri de ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 2. In prima parte punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Glazura:

Procedam intocmai ca si la crema de ciocolata de lapte.

Trenulet:

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand continuu.

Tapetam o forma (20/30cm) cu unt si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.

Blatul pentru trenulet il puteti face dupa reteta voastra preferata, una cat mai usoara de facut. ;)

L-am taiat fasii si le-am \"croit\" la masurile potrivite. Le-am lipit intre ele cu frisca batuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise