autor:

Fara foto

» » Cocteiluri si lichioruri

Vin fiert

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o cratita curata, in care nu se gateste, se pun zaharul, scortisoara si cuisoarele, peste acestea se toarna vinul si se amesteca.


Se pune cratita pe foc, acoperita cu un capac si se tine numai pana cind da in clocot pentru ca bautura sa nu-si piarda din aroma.


Se strecoara si se serveste in cani.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

99 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 l: 150 g zahar
  • 5 g scorţişoară
  • 5 g cuişoare
  • 1 l vin roşu.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Cocteiluri si lichioruri
Lichior de nuci verzi

Lichior de nuci verzi

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem in borcan, adaugam peste ele zaharul

1 vot    2 comentarii
24h
Cocteiluri si lichioruri
Capsunata

Capsunata

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece. Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai

2 voturi    3 comentarii
40 min
Cocteiluri si lichioruri