Ce gust ar mai avea mancarea fara condimentele de care suntem atat de dependenti? Sofranul, numit adesea si aurul rosu al gastronomiei, este unul dintre cele mai celebre condimente din lume, fara de care gatitul din intreaga lume nu ar mai fi la fel. Se spune ca sunt suficiente doar cateva firisoare pentru a schimba total aroma unui preparat. Din pacate, pretul sau ridicat nu il face accesibil tuturor celor pasionati de bucatarie. De multe ori, pe piata romaneasca se gaseste sofran fals; acesta consta intr-un amestec de sofran adevarat (doar cateva firisoare) si sofran salbatic, o varianta mult mai accesibila a sofranului adevarat.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii