Punem in vasul multicooker-ului uleiul de masline si ceapa tocata marunt. Setam aparatul din meniu la programul fry pentru 10 minute. Dupa 7 minute ceapa este deja translucida, ridicam capacul si adaugam orezul.
Lasam pana la finalul celor 10 minute, cand orezul va deveni sticlos. Adaugam firicelele de sofran. Adaugam 4 boluri de supa si unul de vin alb. Am folosit acelasi bol cu care am masurat orezul. Tot acum vom adauga sarea si piperul.
Setam aparatul la programul risotto din meniu si il pornim. Pe parcursul programului puteti ridica capacul sa verificati. Nu va faceti probleme, orezul nu se va lipi. Cu 10 minute inainte de terminarea programului adaugam midiile care au fost spalate si curatate de mustati in prealabil.
Cand midiile au capatat o culoare usor portocalie sunt gata, nu le lasati mai mult fiindca nu vor mai fi bune. Adaugati patrunjel verde tocat marunt si zeama de lamaie.
Este ca e cel mai fain risotto? Noi am fost peste masura de multumiti de rezultat.
Reteta pregatita de Violeta Postolache, @www.caietulcuretete.com cu Philips Multicooker.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii