Amandine

Reteta de Amandine. Amandine reteta cu crema de ciocolata, glazura si blat pufos. Cum se prepara reteta de amandine.

Portii
28
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • un praf de sare
  • 40 ml ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 130 gr de faina
  • Crema
  • 200 g ciocolata amaruie 60% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g unt
  • 1 lingura esenta de rom
  • Sirop
  • 350 ml apa
  • 150 g zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Glazura
  • 100 g zahar
  • 100 g apa
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 g unt

Mod de preparare

Reteta de Amandine pe care v-o propun astazi este una mai mult decat delicioasa si nici nu se compara cu ce am testat in ultimul timp in cofetarii. Este atat de buna incat merita s-o preparati macar o data, cu siguranta va fi pe placul tuturor.

Are un blat pufos cu cacao, sirop aromat cu rom, o crema fina de ciocolata cu unt si o glazura foarte asemanatoare cu fondantul, dar cu foarte putin zahar.

Mod de preparare reteta de Amandine.

Separam ouale. Albusurile se amesteca cu un praf de sare si se bat spuma, iar spre final adaugam si zaharul putin cate putin mixand continuu. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam la albusuri incorporandu-le usor cu o spatula. Punem si faina amestecata cu cacaoa, cernute. Amestecam de jos in sus cu miscari usoare pana ce incorporam toata faina.

Punem compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt (22 x 30) si coacem 35-40 de minute la 170 de grade C. Cand este gata il lasam sa se raceasca pe un gratar si il taiem in doua bucati.

Crema este destul de simplu de facut. Este un ganache de ciocolata cu unt, fin si aromat. Incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere, stingem focul, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pentru omogenizare. Lasam la racit.

Untul il mixam 2-3 minute si apoi incorporam ganache-ul racit (la 20-25 de grade C).

Siropul : topim zaharul cu atentie sa nu-l ardem prea tare, adaugam apa calda si fierbem pana ce zaharul e topit. Cand e rece punem esenta de rom.

Glazura se prepara foarte simplu. Punem pe foc apa cu zaharul si fierbem 3-4 minute pana obtinem un sirop. Daca aveti un termometru masurati temperatura, trebuie sa ajunga la 105 grade C. Adaugam ciocolata si untul, amestecam foarte bine sa se omogenizeze si glazura este gata.

Cum asamblam prajitura amandine

Asamblam prajitura: asezam intr-o tava mai mare primul blat si-l insiropam, intindem crema (din care punem deoparte 3-4 linguri pentru decor), nivelam bine, punem deasupra si al doilea blat, il insiropam si pe el. Taiem prajitura in patratele si le departam unele de altele pentru a le putea glazura individual.

Turnam cu lingura glazura pe fiecare, avand grija sa acoperim cat de cat toate laturile.

Decoram cu cate o rozeta facuta din crema oprita si pastram prajiturile la rece cateva ore. Prajitura amandine a iesit o bunatate! Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise